зелен дом   горещ телефон на фирма "Чистота" за сигнали на граждани - всеки ден - 032/ 67 58 17

Розовата принцеса е на върха на списъците с желания на много колекционери на растения и има защо. Отличаващ се с наситено зелени сърцевидни листа с украса в цвят на розова дъвка, този вид филодендрон е наистина уникален в растителния свят.

Въпреки че може лесно да се обърка с филодендрона "Розово конго", украската на розовата принцеса е различна и се дължи на естествени процеси, докато розовата пъстрота на конго е резултат от химикали, които се инжектират в листата и след няколко месеца отново стават зелени.
Розовата принцеса е многогодишно растение, родом от Колумбия, което достига височина между 60 и 120 см според зависи условията, в които се отглежда. Да се научите как правилно да се грижите за вашия розов филодендрон принцеса е ключът към запазването на впечатляващата му розова шарка. За щастие, както при много растения от рода филодендрон, грижите за него са доста лесни.

Светлина
Осигуряването на достатъчно светлина за вашата принцеса е ключът към запазване и стимулиране на ярките розови шарки по листата. Изберете място, където растението ще получава няколко часа ярка непряка светлина. Когато се отглежда на закрито, филодендронът на розовата принцеса може също да понесе няколко часа пряка светлина, което може да помогне за увеличаване на неговата пъстрота. Ако нямате място в дома си, което да получава достатъчно светлина, се препоръчва закупуването на лампа за отглеждане на това растение. Без достатъчно светлина листата на розовите принцеси бързо ще започнат да се връщат обратно към зелени и ще загубят своята зашеметяваща пъстрота.
Почва
Филодендронът "Розова принцеса" се радва на проветрива, добре дренираща почва с високо съдържание на органични вещества. Смес от една част стандартна почва за саксии, една част перлит и една част кора за орхидеи е идеална за розовата принцеса.
Вода
Оставете горната половина на почвата да изсъхне между поливанията и след това полейте добре. Уверете се, че вашата розова принцеса никога не седи в напоена с вода почва, тъй като те са податливи на гниене на корените.
Температура и влажност
Розовата принцеса вирее най-добре в топли и влажни условия. В идеалния случай дръжте растението си при температури между 18 до 26 градуса и избягвайте да го излагате на температури под 15 градуса.
Торене
По време на своя вегетационен период (пролет и лято) филодендронът обича редовни месечни подхранвания с балансиран течен тор. Спрете торенето на вашето растение в началото на есента, тъй като навлиза в периода на покой.
Размножаване
Както при повечето филод...