Архив на статии от категория -> Зелен дом

Как да накарате мушкатото да цъфти повече?

Как да накарате мушкатото да цъфти повече?

Макар и да е изключително непретенциозно и трудно за убиване, все пак мушкатото има своите тънкости при отглеждането, за да цъфти изобилно:

Отглеждайте го в малка саксия
Корените на мушкатото са много фини и лесно могат да изгният в твърде голяма саксия, в която се задържа твърде много влага. Или пък има друг вариант - растението да разви...

Цветя за здраве и късмет вкъщи

Цветя за здраве и късмет вкъщи

ЦВЕТЯТА СНАБДЯВАТ АКТИВНО С КИСЛОРОД
Доказано е, че въздухът в жилището става по-чист с 40%, след като в дома се разположат няколко саксии със стайни растения, заради способността им да поглъщат въглероден двуокис и да отделят кислород. Най-ефективните доставчици на кислород са хлорофитум, дифенбахия, монстера, фикус, аукуба, каладиум.

7 съвета за отглеждане на рози в саксия

7 съвета за отглеждане на рози в саксия

Още преди да купите роза в саксия, е добре да проверите нейното състояние.
Здравият екземпляр има твърди, плътни листа с наситено зелен цвят. Освен това има много пъпки и развити цветове. От друга страна, ако наблюдавате някакви промени по растението, трябва да сте наясно, че то няма да се развие правилно в дома ви. Поради тази причина подборът е много важен.
Ви...

10 растения, които могат да виреят почти сами

10 растения, които могат да виреят почти сами

1. Тиландсия — въздушно растение
Поставете растението на светло място, на непряка светлина. На всеки 1 до 2 седмици накисвайте растението си във вода за 5-10 минути. Можете да използвате вода със стайна температура или дъждовна вода.
Тиландсията дори не се нуждае от почва, за да живее. Може да го отглеждате дори и само във вода. Ако вашето растение получи подходящи гри...