Киселото зеле една от традиционните български храни през зимата. Разполагате с куп рецепти, по които да приготвите този любим зимен деликатес. Въпреки това ви предлагаме още една, на която попаднахме в сайта 7kefa.com. Най-хубавото е, че още на следващия ден ще е готово за консумация!
Ето от какво се нуждаете за приготвянето му:
• зеле 1,5 кг;
• цвекло 1 брой;
• чесън 3-4 скилидки;
• вода 1 литър;
• сол и захар 3 с.л. л;
• оцет (9%) ½ чаша;
• черен пипер 8 бр.
Начин на приготвяне:
Отстранете дръжката и нарежете кочана. Почистете и нарежете цвеклото с помощта на едро ренде.
Обелете чесъна и го нарежете на тънки филийки.
Смесете зеленчуците, прехвърлете ги в стерилизиран буркан и пригответе марината.
Във водата се добавят сол, захар и подправки и се вари 10 минути. След като времето изтече, зърната черен пипер се изваждат и се добавя оцет.
Зелето се залива с гореща марината, а като изстине се прибира в хладилника.блиц
04 Ноември 2024 година