Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Популярна детска песничка стана чалга

Популярната детска песничка „Кравата Лола“, с която доскоро младите майки приспиваха малчуганите си наред с „Арам Зам Зам“ и „Жаба жабурана“, вече мина в лекия жанр. От началото на годината „Кравата Лола“ се вихри в Тик-Ток със своя чалга вариант и вече набра огромна популярност, показа проверка на „Телеграф“.
Изпълнението може да се открие като „Кравата Лола кючек“ и на клипчетата се вижда как предимно млади момичета правят характерни извивки с телата си на фона на музикален съпровод с типичните за кючека движения и щракане с пръсти.
Бебета
Текстът на парчето си остава същият - „Лола, крава еспаньола, клати муцуна, като каже „му“, „му“, „му“, „му“...“. Орнаментиката обаче е изменена така, че мелодията да е типична за чалга средите. Детската песничка до такава степен превзе Тик-Ток и социалните мрежи, че вече действително младите майки приспиват бебетата си не с оригиналния детски вариант, а с кючек версията. В мрежата изобилства от клипчета, на които полуголи майки танцуват, демонстрирайки сластни и често неприлични движения, а още по-скандализиращото е, че през цялото време са гушнали бебетата си в опит да ги приспят с дивата чалга.
Мръсно
Неотдавна изгряващата попфолк звезда Малена се възползва от популярността на чалга варианта на „Кравата Лола“ и направи свое парче. В него освен рефрена „Лола, крава еспаньола, клати муцуна, като каже “му”, Малена е добавила и типично чалгаджийски текст, продължаващ така: „Айде яша мафиот, винаги си мръсен топ, но с мен ако се хванеш, мръсно искам да играеш. Ако правиш ми напук, знай до пет минути тук лудница ще става, от G-класи почернява“. Парчето набра популярност покрай абитуриентските балове и вече е тотален хит сред любителите на лекия жанр.
Песента вече се свири масово и от ромски оркестри в механите. Отскоро под наименованието Krava lola - Balkan version детската песничка под формата на кючек се превръща в хит и при съседите в Сърбия и Северна Македония.телеграф

Публикувана на
10 Юли 2024 година