Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Лято с 6Fеst в Пловдив

14-ото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Пловдив продължава със специална лятна програма с куклен и импро театър и карнавал на 19, 20 и 21 юли. Входът е свободен. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Програмата започва на 19 юли (петък) от 19:00 ч. със спектакъл “Цирк с марионетки” на младата актриса с артистичен псевдоним Elfira Syncerus (София). Публиката на Виенския павилион в Цар Симеоновата градина ще се пренесе в света на цирка, където ще ни посрещнат забавни и запомнящи се марионетки със свои собствени номера - клоунада, балет с вълшебни нотки, ходене по въже, акробатика.
Първата българска професионална трупа за импровизационен театър „ХаХаХа ИмПро“ (София) ще гостува на 6Fest на 20 юли (събота) от 11:00 ч. с импровизационното представление „ХаХаХа на Пейка“. Търсете актьорите на пейка в Цар Симеоновата градина, около Виенския павилион. Представлението се състои от 5-6 кратки скеча с участието и на публиката, която дава идеи за основните сюжети.
Специален акцент в лятната програма са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал 6Fest. В изпълнението им ще вземат участие актьори от местната театрална формация „Хамелеон“. Първият парад ще бъде на 20 юли от 19:30 ч., а вторият светлинен парад ще бъде след залез в същия ден, от 21:30 ч. Четири причудливи карнавални кукли с височина от близо 4 метра ще дефилират на площад „Централен“.
Последното събитие от лятната програма е кукленият спектакъл „Храбрият оловен войник“ на „Камбана Арт“ (София) на 21 юли (неделя) от 11:00 ч. в Цар Симеоновата градина. Формацията е създадена от Екатерина Казакова, куклена актриса и режисьор на повече от 50 постановки. Спектакълът по класическата приказка на Ханс Кристиян Андерсен за храбрия оловен войник и картонената балерина е създаден също под режисурата на Екатерина Казакова, сценографията е на Elfira Syncerus и Мила Дикалова, а музиката е на Надежда Митева.
За актуална информация за програмата на 6Fest следете събитието във Facebook тук: https://www.facebook.com/events/783501557242665.

Публикувана на
09 Юли 2024 година