Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Кои заболявания се лекуват със секс

Всеки знае, че сексът, сексуалният акт или още половият акт е сексуално проникване, сношение между две живи същества – хора или животни.
В по-широкото си значение думата означава не само съвкуплението, но и всякакъв интимен физически контакт с цел удовлетворяване на сексуалното желание.
За повечето животни сексуалният акт се извършва единствено с репродуктивна цел, за разлика от тях обаче хората правят секс и за удоволствие.
Учените от университета в Белфаст обаче се открили, че наред с удоволствието може да помогнем и на тялото и здравето си.
Според експертите редовният секс намалява риска от различни заболявания, както и намалява симптомите на съществуващите.
Редовният секс при мъже 40-55 години понякога намалява риска от заболявания на сърдечно-съдовата система.
Сърцето започва да работи активно, което води до по-силен кръвен поток, който отваря дори най-малките капиляри, а също води до появата на нови.
Отбелязва също се, че сексът ще се превърне в спомагателен инструмент за поддържане на инсулина в нормата за хора с диабет.
Друг здравен резултат от секса е засилване на паметта, както и подобряване на настроението и облекчаване на напрежението в мускулите.
Също така учените казват, че производството на различни антитела помага да се убият микробите в устата, което ще запази зъбите ви здрави. Те укрепват имунната система, която се бори за човешкото здраве и не му позволява да се разболее./
Zdrave.to

Публикувана на
21 Юни 2024 година