Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кметът на Крумово след труса: Все при нас се случва!

Все при нас се случва! Вече сме имунизирани, така с чувство за хумор кметът на Крумово Стоян Минчев коментира земетресението, което разлюля Пловдив и околностите. Трусът бе 4,3 по Рихтер, с епицентър на 2 км северно от Асеновград. Земетресението беше усетено в Пловдив, Асеновград и околностите. В Долни Воден пък жители разказват, че секунди преди трусът се чуло бучене.
"Беше силничко и ни стресна. Малката ни дъщеря Моника първа го усети. Изплашено детето хукна да се сгуши в съпругата ми", разказа Минчев, който живее на втория етаж в къща в Крумово. Той обясни, че до момента няма постъпили при него сигнали за пострадали сгради.
Излязох навън да проверя, нямаше паника у хората, но имаше такива, които бяха излезли, разказа Минчев. И обясни, че вече са свикнали, последните години епицентърът се оказва все при тях, близо до летището в Крумово.
Пак през юни миналата година земетресение удари селото, като трусът разцепи комина на читалището, тухли паднаха и от този на кметството. Тогава сеизмолозите отчетоха 4,8 по Рихтер.
Земетресението тази вече бе усетино и в Долни Воден. "Марица"

Публикувана на
18 Юни 2024 година