Новина от категория България
Архив на публикациите

Примамват Лорер за външен министър

Все по-настоятелно се носи мълвата, че новият кабинет на Бойко Борисов ще е с отломки от Продължаваме промяната, а главен участник ще е ексминистърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който страшно се изпокарал с колегите си от „Промяната“, и се мълви, че дори си наел собствен екип, който да му вдигне реномето, щял да пристане на ГЕРБ, подобно на депутати от десницата.
Говори св, че отсега постът външен министър – най-драматичната седалка за акад. Николай Денков, била запазена именно за випускника от Тел Авив. Лорер, който е в обтегнати отношения с довчерашните си съратници от ПП и лидера Кирил Петков заради бума на Ицо Хазарта на евровота, вероятно ще приеме офертата да стане част от бъдещото управление. П
За поста министър на външните работи обаче могат да проявят претенции и от „Има такъв народ“, които се очаква да са в подкрепа на бъдещото правителство. Още повече че хората на Слави имат подготвен кадър – експертът по международни отношения Димитър Гърдев. В такъв случай за Лорер е възможно да се търси друго министерство.

Публикувана на
15 Юни 2024 година