Архив на публикациите

Котка прави рекорд за „Гинес“

Домашен любимец стана рекордьор на "Гинес". Котка скейтбордист от Китай демонстрира умения с дъската и успя да влезе в книгата на рекордите на "Гинес", след като измина 10 метра само за 12,85 секунди.
Ли Дзянтао - собственикът на Бао Дзи е професионален треньор на кучета. Той посочва, че първоначалното му намерение, когато е довел котката в дома си, е било да се справи с проблема с гризачите.
"През нощта по тавана ни тичаха мишки, затова взех Бао Дзи, американска късокосместа котка, за да ги плаши", разказва той пред "Рекордите на Гинес".
Дзянтао отбелязва още, че бързо е разбрал, че косматкото би подлежал на дресировка.
"Обучавам кучета повече от десетилетие и започнах да карам скейтборд със собственото си куче за забавление. Но Бао Дзи проявил голям интерес към дъската, така че реших да развия това поведение", допълва собственикът.
По думите му на котарака му е отнело около година, за да овладее скейтборда.
"Всъщност е доста трудно да обучиш котка, защото те не научават нещата толкова бързо, колкото кучетата", казва той пред South China Morning Post. "Кучетата правят подобрения ден след ден и ги запомнят. Котките могат да научат някой трик, а на следващата секунда да го забравят.", допълва Дзянтао.
Той казва, че опитът му с обучението на Бао Дзи го е накарал да разшири дейността си и да започне да обучава котки. /телеграф

Публикувана на
14 Юни 2024 година