Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Български изрод разчленил 4-годишната си дъщеричка в Атина

На 10 април 2014 г. един българин отива в магазин в Атина. Купува тоалетна хартия, кухненски кърпи, газова бутилка, 2 легена, въже, белина и прах за пране и си тръгва.
По-късно ще стане ясно, че всичко това му е било необходимо, за да скрие следите от страшно престъпление. Камера в магазина записва сцената с пазаруването, но никой не предполага, че по-късно видеото ще стане ключово доказателство в дело за жестоко убийство, разчленяване и унищожаване на останките на 4-годишно момиченце. За жестокото престъпление е обвинен бащата на жертвата.

Станислав Бакърджиев живеел в гръцката столица от години. До 14-ата му годишнина го гледала баба му Снежана, която живее в Дряново. След това таминал при майка си в гръцката столица. Когато навършил пълнолетие, се хванал на работа в заведение, след това отишъл в Германия. Там се запознал с българката Димитрина, двамата се оженили и им се родила дъщеричка – Ани.
Върнали се в Гърция Станислав обаче започнал да се събира със съмнителни хора и да се друса. Жена му не издържала и заминала отново в Германия, където се запознала с друг мъж. Тя обаче оставила момиченцето при баща му, без подозира опасно е това. Малката Ани живеел с баща си - наркоман в Атина.
През април Ани изчезва, но никой все още не знае за това. Вероятно и нямаше да се разбере какво се е случило с детето, ако приятел на Станислав не беше разказал на полицията за чудовищното зверство. Назиф Ахмедов, познат като Ники, понякога отсядал в дома на убиеца на ул. „Михаил Вода“ в Атина, където двамата се друсали с наркотици. Те били съученици и близки приятели.
На 9 април двамата отново били заедно, но Назиф излязъл рано сутринта. Няколко часа по-късно Станислав му се обадил да не се прибира, защото чака на гости майка си.
Пет дни по-късно Станислав пак се обажда на Назиф с молба да се върне, за да му каже нещо много важно. Назиф дори не предполага какво ще чуе. Той заварва приятеля си, както обикновено, надрусан. На въпроса къде е Ани, Бакърджиев отговаря, че Господ си я прибрал. След това започва да разказва какво се е случило с момиченцето, как я нарязал на парчета.
И досега убиецът твърди, че не е отнел живота на детето си, а го е заварил мъртво, не знаел какво да прави и решил да скрие тялото.
Той признал пред Назиф, че е сварил останките за 2 дни, а след това ги е разнесъл с тенджери и изхвърлил в контейнери за боклук на различни места в гръцката столица.
Признанието сякаш свалило товар от гърба на килъра, който станал весел, дори си пуска електронна игра. Ахмедов обаче бил в шок.
Първата му реакция била да си тръгне, но останал няколко дни в квартирата при Станислав, защото нямал пари. Когато получил запис от майка си, се прибрал в България.
Случаят буквално взриви южната ни съседка. През 2015 г. съдът в Атина призна Станислав Бакърджиев и Назиф Ахмедов за виновни като постанови, че са извършили жестокото убийство на момиченцето, осъзнавайки какво извършват. Двамата мъже получиха доживотни присъди.
Майката на Ани – Димитрина, пък бе осъдена условно на 6 г. затвор за излагане на опасност на живота на малко дете. Има забрана за напускане на страната през този период и на всяко 5-о число от месеца да се подписва в полицията.
Подсъдимите обаче обжалваха присъдите си пред Апелативния гръцки съд, който потвърди доживотната присъда на Бакърджиев, но намали тази на Назиф на 9 г. за съучастие в заличаването на следите от зверството Димитрина беше призната за невинна.
Станислав е в единична килия, за да не бъде линчуван от другите затворници.
Медии съобщаваха, че затворници от Атина заплашвали с бунт и гладна стачка, ако българинът, убил Ани, бъде докаран при тях.блиц

Публикувана на
11 Юни 2024 година