Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Данчо, Данчооо! Твоите съпартийци и пловдивчани май не те броят и за слива

Минаха изборите. Такива-онакива обаче на тях си проличава най-добре кой от кандидатите колко струва. Малцина бяха с преференциално потупване по рамото. Повечето получиха по един ритник. Сред наританите, сори, е и знаковият пловдивски политик Йордан Иванов от „Демократи за силна България“ /ДСБ/. Издигнал се от местен лидер на партията, до неин национален зам.-председател. От партийно назначен областен управител на Пловдив до народен представител – не от масовката в залата, а от по-личните. Беше на крачка от Голямото добро утро у нас, сееше мъдрости от телевизорите, ококорен повече и от Цветанка Ризова.

Динко ПЕТКОВ
Същият Данчо и на тези избори беше сложен на избираемо място. След Кокорчо от ПП-то. Преизбирането му беше в кърпа вързано. Празничното шампанско по този повод, вероятно, е било отдавна купено и охладено. Резултатите в Пловдив се оказаха мижави за ПП-ДБ. Няма да е неточно, ако се определят и като плачевни. Въпреки това, коалицията си осигури места за двама депутат в новия парламент. Второто, разбира се, беше за Йордан Иванов.
„Черна котка му минаа пътя на наш Данчо, милия! Един коалиционен тарикат му подля вода и го измести, горкия. Изигра го, взе повече преференции от нашето момче, клетия!“, жали го съседката Пенка от отсрешния блок на ул. „Младежка“.
„Данчо, Данчооо! Твоите съпартийци и пловдивчани май не те броят даже за слива. Показаха колко държат на теб, а?“, коментира редовен избирател под тепетата. „Уж си коскоджамите партиен шеф, уж България на такива като теб разчиташе, а каква стана. Предпочетоха да пратят в парламента някой си Манол Пейков. Давайки му преференциите си. Нерде Пейков, нерде Иванов“, трябваше да бъдат печалните заглавие в медиите.“, озадачен е данчоивановофилият.
Прецакалият го кой е? Издателче някакво. Превеждал книжи. Он лайн събирач на пари. Съчинен Мъж на годината. Герой – снабдител на генератори за Украйна. Наскоро с чужда пита къща за своята фондация си купи от Северна Македония. Дългопишковец бил, тоест четящ само с големи букви. Отстраняван на два пъти от залата в парламента, защото вонял на джибри и имал вид на некъпан.
А кой е Йордан Иванов. Че кой не е слушал за него? Водач на народното недоволство. В аналите на гражданската съпротива под тепетата ще остане ръководения от него импровизиран граждански протест за опазването на Тютюневия град. Докарвайки по спешност тогавашния културен министър проф. Минеков да се клатушка посред нощ, фъфлейки закани. Благодарение на Данчо за поколенията останаха древните руини от бившите тютюневи складове. Туристите първо там ходят. Недоброжалателите обаче го сочат за един от виновните това място да е една от днешните клоаки на града. С прецаканите биззенсмени, които извадиха лични пари, за да инвестират в събарянето на съборетините и превръщането им в модерни сгради.
Като голям панаирен експерт той поведе пловдивчани и в борбата им за връщането на Панаира. Пак злословците се обаждат, че всичко било постановка от тези, каквито правеха след Девети септември. Тогава при експроприяцията изземваха фабриките на предприемчивите българи. И по-голяма част от тях бяха съсипани след това.
Фейсбук излиянията на Йордан Иванов са последвани от над 10 000 харесвания. Доказващи колко го оценяват. Защо тогава постъпиха така с него на неделния вот!? Къде се покриха тези данчови фенове. Нали много мяукаха и му се мазнеха, за да ги забележи. При скришното неделно гласуване, обаче, същите го залаяха. Загърбиха го. И го изритаха.

Публикувана на
11 Юни 2024 година