Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Пренесохме чалгата в Хага

Не може да се каже, че ни липсва талант да показваме на света балканските си вкусове и нрави. Толкова сме „талантливи“, че отнесохме чалгата си чак в Хага.
Попфолк певицата Мария завъртя задник в розови гащи в местна дискотека и изпълни с чалга трели столицата на джаза.

Както е известно Хага освен последен пристан за Спиноза, Фаренхайт и Слободан Милошевич, градът е и европейска столица на джаза. Повече от 25 години, до 2005 година, преди да се премести в Ротердам, в него се провежда джазовият фестивал „North Sea“. Свири се музика в широк жанров диапазон – блус, фюжън, госпъл и соул. Легендарни имена и нови обещаващи таланти свирят един до друг; през първата година на фестивала тук участват легенди като Сара Вон, Каунт Бейзи и Стан Гец.
Е, сега в града се изяви и наша Мария.
Пеенето ѝ го знаем, на едни се харесва, на други – не. Но хората не пропуснаха да отбележат, че е облечена твърде неподходящо.
„Този госпожа е забравила да си съблече пижамата.ха ха ха“, казва Райка Танчева.
Марияна Стефанова пък е направо крайна: „Както се е облякла и както не може да пее - да я качват там на една витрина и със сигурност ще изкара повече пари, отколкото изкарва с пеене - просто ще смени "микрофона" !“.
„Тази дискотека ми изглежда,като през 90-те години в дълбоката провинция! Пълна дупка и с певица, която олицетворява прехода...”, категоричен в коментара си е Евгени Манолов.
Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли...телеграф

Публикувана на
11 Юни 2024 година