Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Преслава спира с чалгата

Най-титулуваната откъм награди изпълнителка в кръшния жанр временно няма да прави поп-фолк парчета и ще се насочи към фолклорната музика. За щастие на нейните фенове Преслава няма да зареже окончателно чалга кариерата си и един ден отново ще се върна към познатото си поприще. Не се знае обаче кога.
За бомбастичния музикален завой на добричлийката разкри нейната сестра - фолклорната изпълнителка Ивелина Колева.
Преслава и Ивелина влизат в студиото, за да запишат три народни песни, феновете им знаят, че досега в дискографията на двете сестри има три фолклорни дуета, които много добре се приеха от публиката.
Кои са заглавията на новите три песни, Ивелина Колева не разкрива. Не е ясно дали някоя от новите песни няма да прозвучи и по време на грандиозния концерт на Преслава в зала „Арена София“ на 16 ноември тази година. За никого няма да бъде изненада, ако там сред специалните гости се появи и сестрата на левицата, съобщават от музикална компания „Пайнер“.
„За толкова много години виждам, че хората знаят моите песни. Когато се спомене моето име, не е както преди да се казва „сестрата на Преслава“. Сега вече името работи за мен. Хубаво е да имаш подкрепа от такова голямо име, но аз искам да вървя по своя път. Да правиш авторска фолклорна музика е по-трудно. Това е страшно труден път, но ти носи по-голямо удовлетворение. През 2024 г. се навършват 10 години от излизането на първия ми авторски албум „С мерак, любов и песен“, като зад гърба си имам вече общо три“, добавя Колева, която е кака на Преслава и е три години по-голяма от нея.…

Публикувана на
09 Юни 2024 година