Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Кое месо докарва рак без да усетим

Експертите са сигурни, че за поддържане на здравето е по-добре напълно да се изключи свинското месо от диетата, тъй като този продукт може да причини много заболявания.
Различни изследвания показват, че свинското месо съдържа огромно количество мазнини, слуз, хистамини и опасни хормони. Има и вещества, които започват да гният в червата на човека. В резултат на това потребителят се сблъсква с кожни заболявания, артрит, артроза и дори хормонален дисбаланс.

По-долу са някои факти, които след като прочетете определено ще искате да намалите количеството свинско месо в диетата.
• Поради хормоните на растежа, съдържащи се в месото, тялото на човек излиза от баланс. Започват патологични процеси, сред които затлъстяването и появата на злокачествени или доброкачествени тумори.
• В свинското има хистамин, вещество, което предизвиква алергични реакции. Заради него е възможно възпаление на апендикса, развитие на фурункулоза, дерматит, екзема.
• Свинската кръв е пълна с онкогенни агенти, те са маркери на рака.
• Ако ядете свинско месо в състояние на стрес, излишните килограми се появяват за няколко дни.
• По отношение на вредата върху организма, свинското месо е сравнимо с алкохола и цигарите, тъй като съдържа канцерогени. Налична е известна информация за канцерогенността на половите хормони на животното.
Препоръчваме да намалите консумацията на свинско месо, като не е нужно напълно да го изключвате от менюто си. Тук си струва да припомним поговорката, че дори отровата в малки дози е полезна. Въпреки че свинското има редица сериозни недостатъци, то има и положителни качества. Например, насърчава развитието на кръвни клетки и подобрява метаболизма поради съдържащите се витамини и бързото усвояване./ zdrave.to

Публикувана на
07 Юни 2024 година