Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ако ще ходите в Бачковския манастир, вземете си последно сбогом с най-близките, там може да ви пребият

Какво й стана на тая държава, бе? Вече е опасно човек да отиде да запали една свещ в манастир. Ако смятате да ходите в Бачковския манасир, преди това, за всеки случай, си вземете последно сбогом с най-близките си. Може там да ви пребият.

Динко ПЕТКОВ
Най-рисковано е, ако сте с автомобил. Съветваме ви, като спирате на паркинг под манастира, да се прекръстите поне няколко пъти. С думите: „Господи, дано се размина само с някой шамар!“. Като ви поискат такса за паркиране, веднага дайте. И се молете да не сте попаднали на двама навъсени типове, че да ви се случи същото, като с Петър Петров. Така го пребили, че с линейка го откарват спешно в болницата.
Клетникът бил на смяна, работил на частния паркинг. Тъкмо давал бележка за таксуване на един шофьор, когато спряла друга кола. Онзи му се сопнал: „Къв си ти, бе циганин?“. Петър му направил забележска да се държи по-културно. „Абе, пе.ераст, това е манастирски имот!“, креснали му отсреща. Той отвърнал, че имотът не е на манастира. Вбесен, шофьорът изскочил от колата си и тръгнал срещу него. Хванал го за гърлото. Почнал да го удря. Появил се и млад мъж, който също му налетял. Петър успял да се измъкне и да се дотътри до мястото, където обикновено стоял. Обадил си на колега да го замести. В това време двамата биячи отново дошли. Взели пак да го налагат, най-вече по главата. Петър паднал. Появили се хора, които се развикали да спрат да го бият. Битият се обадил на полицията, дошла и линейка. Откарали го в болница със счупен нос и съмнение за пукната дясна скула. Отвели го в МБАЛ „С. Георги“, където го оперирали. Държали го 4 дни там. Дали му месец болничен.
Оказва се, че двамата биячи всъщност са наети да събират таксите от манастирские паркинги. Били баща и син. Въпреки че дошла полиция и униформените установили кой крив кой прав, никой от побойниците не е задържан в следствения арест. А такава обикновено е практиката, докато се извършва разследването. За да не се укрият евентуалните виновни. Съдът после решава дали да останат в ареста или да бъдат пуснати. Цяла седмица след инцидента спрямо двамата биячи не е последвала никаква санкция.
НЯМА КАК ИГУМЕНЪТ СИОНИЙ ДА НЕ Е БИЛ ИНФОРМИРАН ЗА ЗВЕРСКИЯ ПОБОЙ ПОД МАНАСТИРСКИТЕ ПОРТИ. Как е реагирил!? Да е отишъл в болницата да пита Петър: „Как си, чадо?. Или да беше пратил монах да му занесе някой портокал или останало от Великден боядисано яйце. Да му каже: „Дядо игумен ще ти плати адвоката да съдиш тия вагабонти, пратени от дявола да те осакатят!“. Ни игумен, ни монах. Пълно мълчание.
На двата пъти опитахме да се свържим с бабаитите баща и син. Да запишем какво се е случило според тях. Не успяхме. „Пловдивмедия“ ще публикува тяхната версия, без никаква редакторска намеса. Дори да твърдят, че всъщност те са жертвите – и на единия от тях да му е извадено окото, а на другия пък да му липсва крак.
ВНИМАНАЙТЕ, АКО СРЕЩНЕТЕ В МАСТИРА Я ВАЛЧЕСТИЯ ИГУМЕН, Я СЕКРЕТАРЯ МУ, Я НЯКОЙ ПРИПКАЩ МОНАХ, твърде обидчиви са. Ще се засегнат, почнете ли да се възмущавате, че Бачковския манастир е заприличал на Луна парк, на сергиджийница –на Ачик чарши /обратното на Капъли чарши/, вместо на тамян, отвсякъде се носи миризма на бира-скара. Не дай си боже да попитате кой е наредил да бъде изсечена старата ябълкова градина, за да я асфалтират за още един паркинг.
Гарантирано ще си изпросите най-малко анатемата, попитате ли вярно ли е, че игуменът Сионий е бил разследван по обвинение в педофилия. Баща на семинарист бил подал сигнал за това в Светия синод. Какво е последвало? Оправдали го. Не защото гарван, гарвану око не вади, разбира се. Сионий декларилал, че бил жертва на бизнесинтереси.
А срещу дясната сиониева ръка – секретаря на манастира Васил Апостолов,пък има официално подадена жалба в прокуратурата от служителка на частен паркинг за оказване на сексуалан тормоз . Той й предложил й да я отведе в някое бунгало. Там, естествено, нямал намерение да й чете цитати от Библията. Нямало последствия и за Васко. Въпреки че не е отрекъл. Дали защото е човек на Сионий или понеже е бил депутат и общински лидер на партия!? Съветваме, ако посещавате Бачковския манастир заедно с жените си, очите ви да гледат на четири, дали от някъде няма да се появи манастирският секретар. Безнаказаният. Нали лично игуменът Сионий е заявил пред скършил волята му бизнесмен: „Не разбра ли, че държавата, това съм аз!“.

Публикувана на
29 Май 2024 година