Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Условна присъда за ревнивец, ръгал жена с отверка

Ревнивецът Иван Киров, който през месец декември миналата година отвлече и преби жена си, сключи споразумение с прокуратурата и отърва затвора. Съучастникът му Асен Генчев също се призна за виновен и се размина с условна присъда.
Срещу Киров и приятелят му бяха повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетно момиче, извършено в условията на домашно насилие. 22-годишният ревнивец и пострадалата Маргарита Гайтанджиева живели известно време на семейни начала. Направили сватба, но без да подписват граждански брак. Заминали заедно да живеят в Германия. Скоро след това тя го напуснала, защото често я биел. Иван си намерил работа, но от социалните мрежи научил, че момичето се е върнала в България. Прибрал се и той.
На 9 декември миналата година Маргарита отишла да купува цигари на баща си и бившият й приятел я издебнал и я вкарал в лекия автомобил на съучастника си Асен. Скарали се, защото я ревнувал. В колата започнал да я удря с юмруци по тялото и да я пробожда с отвертка. Скъсал й анцуга и я оставил по бельо. Тя успяла да се изскочи от колата и побягнала по пътя, а преминаващ микробус спрял и помогнал на пострадалата.
Иван прекара в ареста 6 месеца, а Асен беше с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2000 лева. След като и двамата се признаха за виновни пред Пловдивския окръжен съд, магистратите одобриха споразумението между страните. Маргарита не предяви искове към бившия си мъж.
Наказанието, което ще изтърпи ревнивеца е 5 години условно с 5 години изпитател срок, а съучастникът му – половин година условно с 3 години изпитателен срок.
Присъдата е окончателна и влиза в сила веднага. Двамата изразиха съжаление за действията си и обещаха вече да бъдат примерни пред обществото.трафикнюз

Публикувана на
28 Май 2024 година