Новина от категория България
Архив на публикациите

Две устатници се захапаха в ефир

С размяна на остри реплики започна дебатът между т.нар. малки партии преди изборите "2 в 1" на 9 юни. Татяна Дончева и Ваня Григорова се захапаха още на старта на разговора в сутрешния блок на bTV.
В политическия дебат участваха Ваня Григорова (Солидарна България), Красимир Каракачанов (ВМРО), Татяна Дончева (Левицата) и Петър Москов (Синя България).
Дебатът започна с въпроса: Откъде очакват малките партии да получат гласове?
Още с първите си думи Татяна Дончева се заяде с Ваня Григорова, но последната не й остана длъжна.
Дончева: Ще вземем от левите гласове, от тези, които са недоволни от политиката на Корнелия Нинова. Хора, които са гласували за БСП, но и млади хора, които знаят цената на това как се постигат резултати.
Това ни дава шанс за парламента без ротации и сглобки.
Ваня реши, че с нов проект ще направи нещо различно, но ще се убеди след изборите. Не знам за какво се е обидила?
Григорова: Дебатът е вътрешнозаводски. Кой се чувства обиден от друг?
Нас ще ни подкрепят хората, отвратени от безпринципните сглобки и коалиции, на които им идва твърде много политическото лицемерие, както и работещите хора, непредставени от нито една партия.
Няма формация еднозначно да защитава работещите хора.
Дончева: Безработните няма ли да ги защитавате? Или само ще се появявате на билбордите?
Григорова: Не вярвам, че и вие нямате възможност да си поставите няколко билборда. Проблемът е в това, че няма кого да покажете на тези билбордове.
Вие не знаете как функционира системата. Работещите са тези, които трябва да получават повече пари, за да има за безработните.
Дончева: Явно не трябва да мислим как да направим безработните работещи според вас.
Тук спорът между двете беше прекъснат от водещите Мария Цънцарова и Златомир Йочев, които дадоха думата на другите двама частници. блиц

Публикувана на
27 Май 2024 година