Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Абитуриентка припадна бала, кмет я спасява

Кметът на община Първомай Николай Митков буквално е спасил живота на единадесетокласничка. Случаят е от преди дни и е станал на бала на гимназистите от СУ „Асен Златаров“ в Първомай.

Докато текло тържеството водещата пребледняла и се свлякла до тонколоните. Двама мъже, които били на сцената, се втурнали към нея, а кметът, който бил наблизо и видял какво се случва, се затичал на там.
Сложили момичето на близка пейка.
„Опитах се да й отворя челюстта, но тя беше като скована. Уплаших се, защото устните й започнаха да посинят. Със сила отворих челюстта и издърпах езика напред. Не знам дали го беше глътнала, но беше страшно. Развиках се да викат линейка. Няколко души вече бяха звъннали. За кратко дойде спешен екип и закара абитуриентката в болница. Междувременно то беше отворила очи и гледаше като в просъница“ –това разказа кметът.
По-късно станало ясно от родители, които се познават с кмета Николай Митков, че момичето цял ден не е яло, не е пило вода и притеснено от ролята си на водещ вероятно е било дехидратирано.
Родители са изключително благодарни на кмета и на всички хора, които са помогнали на дъщеря им.
Малко след инфарктната ситуация кметът е поздравил абитуриентите от СУ „Асен Златаров“ като в словото си е пожелал най-вече много здраве.блиц

Публикувана на
26 Май 2024 година