Архив на публикациите

Българско агнешко има

Малко преди Великден започнаха масови проверки за качеството на агнешкото месо, което се предлага на пазара. Основно ще се следи за произхода му дали търговците спекулират, предлагайки замразено вместо охладено агнешко.
"Българско агнешко има. Друг е въпрос е това, което влиза, да не се предлага и то като българско. Миналата година македонско агнешко се пребрандираше и излизаше на пазара като българско. Беше възбранено над 30 тона такова месо. Очакванията ни са за спокоен и добър великденски пазар", коментира председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев пред Bulgaria ON AIR.
Синият цвят на маркировката дава гаранция, че месото е българско, уточни той. Животновъдът призова контролните органи стриктно да проверяват, а хората да изберат българското месо.
"Добавката на пенсионерите ще стигне за едно хубаво агнешко бутче - около 3-4 кг. Няма промяна откъм цена в сравнение с миналата година. Агнешкото не трябва да е повече от 25-27 лева за килограм. От фермите цените са същите. Търговците на дребно използват еуфорията. За потребителите е добре, че с едно пазаруване ще минат и двата празника", каза още Караколев и допълни, че всяка година се наблюдава засилено пазаруване от фермите. блиц

Публикувана на
15 Април 2024 година