Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Заклаха дъщеря на милиардер, стягала сватба

Дъщерята на австралийски милиардер е сред жертвите на нападателя, който нахлу в търговски център в източната част на Сидни с ловджийски нож. Доун Сингълтън, на 25 години, си е купила сватбена рокля миналата седмица, според местни медии, и скоро е трябвало да се омъжи за млад мъж, с когото има връзка от гимназията. Момичето било започнало да изпраща покани на любими хора и приятели, но изгуби живота си, когато полуделият Джоел Кочи, на 40 години, я намушка в мол близо до известния Бонди Бийч.
Ашли Уайлди, годеникът на убитото момиче, който е полицай, по злощастна ирония на съдбата дойде в търговския център, за да помогне на колегите си, които първи реагирали след клането. Той пристигна в търговския център "Уестфийлд" в момента, когато полицията разбрала, че годеницата му е една от жертвите, съобщава Daily Telegraph.
Доун е една от трите дъщери на австралийския мултимилионер Джон Сингълтън-Синго от шестата му съпруга и едно от общо 8-те му деца. Работила е в австралийската модна къща White Fox Boutique като асистент в компания за електронна търговия.
"Доун беше мил и мил човек, който имаше целия си живот пред себе си. Тя беше наистина невероятна. Всички сме съсипани от тази загуба. Нашите съболезнования на нейния партньор и семейство Сингълтън. Тя ще бъде запомнена завинаги като част от нашето семейство - съобщиха от компанията.
82-годишният Джон Сингълтън натрупал богатството си в издателска дейност, реклама и състезания и се превърнал в един от най-успешните бизнесмени в Австралия.
Друга жертва на Кочи е Ашли Гуд на 38 години. Той наръгал нея и 9-месечното ѝ бебе. С последни сили жената успяла да предаде бебето в ръцете на непознати, за да спасят живота му. Двете са откарани в болница, където тя умира, а детето е спасено и в стабилно състояние.
Полицията отбеляза, че от шестте жертви на Кочи пет са жени. Повечето от ранените също са жени. Предстои разследване защо той е нападал именно представителките на нежния пол и умишлено избягвал мъжете, съобщава ABC News.
Единственият убит мъж е 30-годишен пакистански бежанец, работещ като охрана в мола.
От семейството на касапина са обяснили, че Кочи отдавна страдал от шизофрения, нямал е социални умения и е бил очарован от ножовете. Той беше ликвидиран от полицайката Ейми Скот, пристигнала в търговския център по време на нападението. блиц

Публикувана на
15 Април 2024 година