Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

В хотел "Романтика“ се събирали всеки уикенд, обсъждали кого да натиснат и от кой какво може да се изкара

Сигнал до ДАНС от миналата година е в основата на акцията срещу Агенция „Митници“ и контрабандния канал на баща и син Димитрови - Марин и Стефан. Подаден е в средата на август, а преди дни е дал и зелена светлина ДАНС да влезе в агенцията и да разплете контрабандното кълбо на Живко Часовника и хасковлията Паскал.
В сигнала се казва, че Кирил Петков и Асен Василев ще назначат за директор на регионалната дирекция на МВР-Хасково Недан Хаджиев, за когото ченгетата под Кенана приказват, че е най-корумпираният и пробит човек в цялото МВР, известен е и с чадъра, който дава за контрабанда, карго и трафик на бежанци. Освен всичко, Хаджиев имал участие в заведението „Плаза“ с известните Иван Каракачана и Димо Златаря.
За назначението на Недан Хаджиев били дадени 300 000 лв. и обещани още, когато стане той шеф на полицията в Хасково, говорят още слуховете в компрометираната Областна дирекция. В крайна сметка обаче той не става директор, като отказът идва от най-високо във вътрешното министерство - вътрешния министър Калин Стоянов категорично отказва да се поддаде на натиска и да назначи Хаджиев.
За дейността на Недан Хаджиев имало и доклади във „Вътрешна сигурност“, в които всичко това акуратно е написано, но се прикривало.
Всъщност всичко започва през 2009 г. Тогава в къща село Сусам, с голямо количество хероин, е хванат Салих Жабата, който е братовчед на Недан. Той пък му давал протекция в продължение на години, докато е на работа в БОП.
След като Марин Димитров-Ярата и синът му Стефан ходатайствали през Бойко Рашков, Венцислав Кирчев да стане директор на ОДМВР в Хасково, Недан Хаджиев е назначен за негов заместник.
„И веднага го потърси, като офертата е 20% от стойността за трафик на хероин на месец. И след като стана директор, се наляха и потекоха много пари. Стойчо Захариев е един от хората, които дадоха парите на Марин Ярата. Сумата беше 500 000 лв. Той е личен приятел с Бойко Рашков. Стефан и Марин влизаха свободно в МВР в София и му се отчитаха, а Венци Кирчев им беше марионетката в ГДНП, в Хасково, Недан движеше нещата им“, пише в сигнала.
Сборен пункт на контрабандистите-аферисти била вилата на Марин Ярата, както и хотел "Романтика“. Там те се събирали всеки уикенд и обсъждали кой да натиснат и от кой какво може да се изкара. Недан пък всяка вечер е в своето си заведение „Плаза“, като впечатление правило, че компанията му била от хора от местния крими контингент. Заведението пък било само за вътрешни и свои хора.
Контактуването ставала по Телеграм, като Хаджиев предавал докладвал всичко дословно на Марин и Стефан Димитрови.
В Хасково пък се говори, че Недан Хаджиев бил изключително алчен за пари. Преди няколко месеца изтекла и информация, че е предлагал протекция срещу 30% от контрабандните пратки. Освен това имал и навика да очерня хората, които работят съвестно и честно и не му играели по свирката.
В хасковската полиция шушукат, че това бил коронният му номер – да пуска лъжи и интриги, като досега е очернил много добри полицаи, които напуснали системата заради клеветите срещу тях.
Относно Стефан Димитров, обществена тайна в града на Богородица е, че се представял и фукал с познанството си с Кирил Петков, Асен Василев и Златко Баретата. Последният пък бил голям приятел на баща му.
Стефан Димитров също така се хвалил и как лично ходил до Дубай при криещият се там по онова време Васил Божков, на когото подарил много скъп часовник за благодарност за помощта. pik.bg

Публикувана на
15 Април 2024 година