Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ще затварят Черния мост

Кметът на община Калояново Младен Кичев се закани да затвори така наречения "Черен мост" край селото. Причината е, че все още няма яснота кога ще бъде извършена неговата реконструкция и разширение.
Управникът припомни, че преди месеци от АПИ изчислили, че за ремонтите на моста ще са необходими средства в размер на 1, 43 млн. лв. без ДДС.
"Проектът за мостово съоръжение беше задвижен. Подготвихме документи за възлагане на проектиране и изпълнение и информацията беше оповестена публично. След това обаче бившият вече директор на АПИ Ясен Йорданов премести процедурата в София и обяви, че той ще я пусне централно от там. Той обаче беше освободен от сегашния служебен министър на МРРБ и нищо от обещаното не се случи. Няма обявена процедура по ЗОП, няма яснота ще има ли нов мост", заяви Кичев. Той добави, че няколко пъти се опитва да се свържи с ръководството на агенция "Пътна инфраструктура", но не успява.
„Следващото ми действие е да затворим моста в някои петък, събота и неделя, когато е най-голямо движението на пътя Старосел-Хисаря. Аз съм възмутен.11 000 души от общината чакат изпълнението на този проект. Отново ли ще останат излъгани?", коментира Младен Кичев.
Старото съоръжение носи името си "Черен мост" заради многото катастрофи с жертви, които през годините са станали там. Мостът е тесен и не отговаря на съвременните изисквания на Закона за движение по пътищата.

Публикувана на
14 Април 2024 година