Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„По-глупав секретар на МВР не съм срещал, не се научиха да крадат както трябва!“

„По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал. Изумен съм, че не може да не си даде сметка с какви хора се вижда, на какви рождени дни ходи и какви подаръци получава. Не е нормално това”. Това заяви о.р. ген. Кирил Радев по НОВА по повод снимките и приятелството на главния секретар на МВР Живко Коцев с лица, арестувани по подозрение за контрабанда.
Отношенията, което е имал с тези хора, излизат извън рамките на поведението на човек, който е на този пост, каза Радев по адрес на Коцев: "Изключено е главен секретар да участва в антикорупционна операция. Той трябва да координира дейността в МВР, не му е работа да извършва оперативна работа". Според него е нужно да се разбере дали става дума за постановка или Коцев наистина участва в такава схема, каквато показват публикуваните снимки.
„Главният секретар в МВР стана жертва, включително и на своя начин на мислене и на действие и като главен секретар, и като човек. Ще си отиде си отиде дамгосан със съмнението за корупция", каза Радев. „За времето, за което управляваха, не се научиха да управляват, нито да крадат както трябва”, допълни иронично антимафиотът.
Тревожен е фактът, че премиерът Николай Денков не знае какво се случва в МВР, коментира експертът: "Противоречията и липсата на доверие между министъра и главния секретар на МВР е пагубен за ведомството. От там ще дойдат и щетите". Според него, това показва, че управлението на държавата е забатачено.
„Където има власт и пари, винаги има корупция. В такава среда се раждат и типове като Паскал”, обясни антимафиотът.блиц

Публикувана на
13 Април 2024 година