Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Защо Малката Яра е платил 250 000 евро на бивш министър на МВР

Стефан Димитров – Малката Яра, е платил 250 000 евро на бившия МВР министър Бойко Рашков, за да направи Венцислав Кирчев шеф на Националната полиция!
Така се оказва, че освен в Агенция „Митници”, задържаният Стефан Димитров е кадрувал и по върховете на МВР. Това е ставало именно чрез бившия служебен министър Бойко Рашков.

Според твърденията на екс шефа на полицията в Хасково Ангел Ганчев Димитров – младши е лобирал на най-високо ниво в държавата в полза на бившия началник на РПУ Кърджали Венцислав Кирчев.
Последният за отрицателно време израсна в кариерата, като първо измести именно Ганчев от шефския пост в Хасково, а малко след това бе изпратен в София, където оглави Главна дирекция „Национална полиция”. След като Калин Стоянов пое ръководството на МВР, Кирчев набързо бе заменен на поста от пазарджиклията Атанас Илков и напусна системата.
Припомняме, че в хода на скандално разследване ДАНС и КПКОНПИ събраха данни, че Стефан Димитров е поддържал повече от близки отношения с друг висш ръководител от МВР – главният секретар Живко Коцев, което вече стана ясно и от снимките, изтекли в интернет.народбг

Публикувана на
13 Април 2024 година