Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Как се облича най-могъщата жена на Изтока

„Най-могъщата жена на Изтока“ и „Сивият кардинал“ на Персийския залив са част от прозвищата, дадени на Шейха Моза, втората от трите съпруги на емира на Катар. Тя е известна в целия свят не само като доверената съпруга, която е до рамото на шейха по време на всяко държавно посещение, но и като изключителна обществена фигура, променила живота на арабските жени и милиони деца.
Визиите на Шейха Моза според мнозина са истинска революция в арабската общност, защото съпругата на катарския владетел първа даде тласък на преосмислянето на установените традиции и даде да се разбере, че съвременната жена има право да бъде зашеметяваща и уважавана в същото време.
Стилът на Шейха директно отразява характера, увереността и силата, които са съчетани с женственост и кралска елегантност. Всяка нейна поява е ярка, но в същото време по кралски сдържана и официална. Макар и с нотки на модерност и на фона на критиките, че е превърнала Катар в "матриархат", Моза винаги е облечена според мюсюлманските традиции - с покрити тяло и глава.дарикнюз

Публикувана на
02 Март 2024 година