Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Почина една от най-известните дизайнерки

Айрис Апфел, експерт по текстил, интериорен дизайнер и модна знаменитост, известна с ексцентричния си стил, е починала на 102 години, предаде Асошиейтед прес.
Смъртта ѝ бе потвърдена от търговския ѝ агент Лори Сейл, която нарече Апфел "необикновена". Не е посочена причина за смъртта. Тя беше обявена и на нейната страница в Инстаграм в петък.
Родена на 29 август 1921 г., Апфел беше известна с непочтителните си, привличащи вниманието тоалети, в които смесваше висша мода и огромна бижутерия. Класическата визия на Апфел например съчетаваше боа от пера с нанизи от огромни мъниста, гривни и сако, украсено с индиански мъниста.
С големите си кръгли очила с черни рамки, яркочервено червило и къса бяла коса тя се открояваше на всяко модно ревю, на което присъстваше.
Стилът ѝ е обект на музейни изложби и документалния филм "Ирис" на режисьора Албърт Мейзълс.
"Не съм красива и никога няма да бъда красива, но това няма значение", каза веднъж тя. "Имам нещо много по-добро. Имам стил."
В края на живота си Апфел се радва на слава в социалните медии, като събира близо 3 милиона последователи в Инстаграм, където профилът ѝ обявява: "Повече е повече, по-малко е скучно." В TиkTok тя привлече 215 000 души.

Публикувана на
02 Март 2024 година