Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Палата №10 в Панаира става магазин на Carrefour

Carrefour се завръща в Пловдив и влиза в палата 10 на Пловдивския панаир, пише „Марица“. „Освен тази локация, водим преговори за още три обекта в града, които също са на ключови места“, потвърди собственикът Добромир Андонов.
В началото на ноември стана ясно, че Carrefour се завръща в България след фалита си през 2016 г., когато магазините й затвориха след финансови проблеми на гръцкия франчайзьор Marinopoulos и неуспешен опит за съживяване от българската "АП Март" със сливане с "Пикадили". Сега обектите на веригата са с по-малък формат, но ще са поне 25 - Carrefour Express и Carrefour Market. Магазините на "Паркмарт холдинг" се планира да преминат под бранда на Carrefour до третото тримесечие на 2024 г. Става въпрос за веригите супермаркети Parkmart и сезонните магазини Aldo.
Първите ребрандирани магазини Carrefour ще бъдат в София, Варна, Бургас и Банско. По този начин брандът ще присъства не само в големите градове, но и по-популярните курорти.
Международен панаир-Пловдив подаде още преди две години в общината документи и вече има одобрен проект за преустройство, реконструкция и промяна предназначението на палата №10 в търговски център със супермаркет. На тази база има издадено разрешение за строеж N 59 от 7 март 2022 г. и това прави възможно превръщането на палатата в обект на Carrefour. В момента там се извършват ремонтни дейности и подготовка към скорошно откриване на магазина.

Публикувана на
01 Декември 2023 година