Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пеевски готов да стане премиер още от днес

Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи. Така Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС отговори на министър-председателя за забележката, че сняг не се чисти онлайн.
Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората, напомни Пеевски.
По-рано днес премиерът Николай Денков свика извънредно съвещание в Министерския съвет днес във връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.
На коментара на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че "сняг не се чисти онлайн" и призива му премиерът да излезе на улицата, Денков бе лаконичен/ "Как Пеевски си представя ролята на премиера аз не знам. Призовавам го той да излезе със снегорин, лопата, с каквото иска, и да почисти снега.“

Публикувана на
26 Ноември 2023 година