Новина от категория България
Архив на публикациите

Иска да живее без всекидневна болка, отново да се усмихва

Преди две години и половина съдбата на Даниела се преобръща. Животът й се превръща в силна, пареща и остра болка. Всекидневна. В парализиращ страх, безпокойство, отчаяние, безсилие.

Катя КАЗАКОВА
Първо е болката в гръбначния стълб. След това се прехвърли в сакрума и ходилата, с костна ерозия и други симптоми. Цялото и тяло сякаш изгаря. Никой не може да я докосне. Не мигва нощем заради досега на кожата й до леглото.
Потърсила е помощ от над 30 специалисти в областта на неврохирургията, неврологията и други, както в страната, така и в Турция и Италия. Имала е консултации с лекари от Австрия, Германия и Америка. Неведнъж бях в болница. Стотици физиотерапии, приема десетки медикаменти. И всичко това без успех.
Диагнозата й е много рядка. Непозната, засяга до 5% от населението, като само в по- малко от 1% от тях тя протича с ужасяващи симптоми. В много случаи се стига до инвалидизация. Нарича се "Периневрални кисти на Тарлов" и засяга централната нервна система.
Дълго не се е решавала да се обърне към милостивите хора да й подадат ръка: „Обръщам към Вас с надеждата, че ще ми помогнете да събера сумата от 110 000 лв. до средата на месец януари. Това ми е единственият шанс да се подложа на операция от д-р Франк Фегенбаум, американски лекар. Той идва три пъти в годината в Кипър, за да провежда операции на пациенти от Европа.“,
Иска да живее без болка. Да може отново да се усмихвам широко. Колко просто звучи, нали!
Който иска да помогне на Дани, може да го направи ТУК.

Публикувана на
18 Ноември 2023 година