Новина от категория България
Архив на публикациите

Защо Доган изрита Хасан

„На теб в Кърджали вече ти е тясно“. С тези думи Ахмед Доган ясно показал на Хасан Азис, че вече няма да е кмет на областния град след пет мандата на върха. Почетният лидер на ДПС го зрита от кметската и на негово място да постави банкера на Фуат Гювен – Ерол Мюмюн.
В града се говори, че Азис злоупотребявал с властта си като заместник-председател на ДПС с ресор местно самоуправление и регионални съвети, и притискал кметовете на Движението негови фирми да получават всички строителни поръчки.
Депесарите сами разказват са десетки милиони по офшорни сметки след 20-годишното управление на Кърджали, за хотели в Турция и десетки други апетитни имоти, което не убягнало на Ахмед Доган,
Освен това Сокола не бил доволен от своеволието на Хасан Азис да се види с папа Франциск и да проведе личен разговор с водача на 1 милиард католици по света.
Срещата на ДПС-кмета с папата стана в края на август във Ватикана, на която Франциск получи уникален дар от Хасан Азис – свещения ключ от Перперикон.
„Г-н кмете, много кметове идват и ми подаряват ключа на своите градове, но Вие сте единственият, който ми подарява ключа от ковчежето на такова свято място“, каза папа Франциск. „Защото Ви имаме доверие, а то е безценно“, отговори му кметът на Кърджали.
Тази сценка особено разстроила мюсюлманина Доган. /народбг

Публикувана на
21 Септември 2023 година