Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Върнал се от Белгия пловдивчанин ще е кандидат за кмет

Гражданското сдружение „Браво, Пловдив”, което доби изключително голяма популярност в последните месеци, ще се яви на предстоящите местни избори под тепетата. Председателят на сдружението – Веселин Костов заяви, че с неговите съмишленици са взели нелекото решение да участват за доверието на пловдивчани.
Костов, който дълги години е живял в Белгия, ще бъде кандидат-кметът на „Браво, Пловдив”. Той е роден в Пловдив, като е завършил своето образование в Брюксел. След това е работил в сферата на рекламата, графичния дизайн и маркетинга за големи международни компании и белгийски политици.
„След дълги години в рекламата, реших да се върна в родния си град, като констатирах неговата бавна деградация. Така с приятели решихме да направим едно движение, чиято цел бе да направим нашия град по-красив и по-приятен за живот. Започнахме със съвсем малки акции. Бяхме 10-ина души, като стартирахме с почистване и облагородяване на паркове, след това имахме акции за запълнени дупки в различни квартали на Пловдив. Организирахме събития в социалния и културния живот на Пловдив. В един момент осъзнахме, че сме на 400 души”, каза Костов. Той обясни, че междувременно са получени десетки, ако не и стотици сигнали, на които обаче се оказва, че няма как да отговорят или да направят каквито и да е намеси, защото възможностите им не го позволяват.
„ За много от проблемите, които нямаше как да решим, се сблъскахме с незаинтересованост от страна на местната администрация за реалните проблеми на хората. За това решихме да участваме на местните избори. На мен се падна честта и отговорността да бъда кандидат-кмет за Пловдив”, заяви Костов.
Той представи и кандидатите за районни кметове. За район „Централен” кандидатът е юристконсултът Яна Димитрова, която е един от основателите на „Браво, Пловдив”.
Кандидат за район „Южен” е бившият кмет на района Борислав Инчев в мандат 2015-2019 година.
„Приех поканата и предизвикателство на гражданско сдружение „Браво, Пловдив” да стана част от екипа, който ще участва на местните избори и да съм кандидат за район „Южен”. Оставих доста несвършена работа. Мисля, че последните 4 години „Южен” не успя да задържи мястото, което му се полага като най-голям район. Кючука е нещо различно, което неизменна част от Пловдив, но последните години нито инвестициите са на нужното ниво, нито има нужното развитие. Надявам се да предизвикам с моята кандидатура един сериозен дебат за район „Южен”, с който да започнат да се реализират политики, а не да се правят нещата на парче”.
Кандидатът за район „Източен” е Ерол Садъков, който през последния мандат бе зам.-кмет в него.
За район „Западен” е Димчо Петров, като той има магистърска степен по компютърни системи и технологии,а в момента е докторант по компютърни науки.
Най-младият кандидат за районен кмет е за „Тракия” - Васил Ганчев, който е 23 години. Той е роден и израснал в Пловдив, студент в ПУ „Паисий Хилендарски”. Работил е за европарламента, като сътрудник на български евродепутат, а в момента е председател на студентска организация „Паисий Хилендарски”, която през годините са вършели много инициативи и акции.
Стоян Даскалов е кандидатът за район „Северен”. Той е галерист, организатор на множество събития и мероприятия
Тъй като Изборният кодекс не позволява граждански сдружения да участват с множество кандидати, те ще използват регистрацията на формацията „Българска прогресивна линия”.

Публикувана на
21 Септември 2023 година