Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Хлапак от Скутаре убил овчар за 60 лв.

Грабеж на стойност 60 лв. бил причината за побоя, след който издъхнал 64-годишният овчар от Скутаре Живко. Задържан за убийството е тийнейджър на 17 г., който работел в същия селскостопански обект.
Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. По нейните думи младежът поискал пари от възрастния мъж, той му дал всичко, но сумата не била достатъчна. Извършителят продължил да настоява и се стигнало до удари.
Тялото на Живко е открито на 13 септември. Първоначално полицаите смятали, че става въпрос за самоубийство. Аутопсията обаче показала вътрешни травми и разследването е било преквалифицирано за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.
Убийството е извършено на 3 дни преди откриването на трупа. “Може да изглежда като елементарен случай - едно битово убийство, но в разследването бяха вкарани много усилия. Участваха служители на Главна дирекция “Национална полиция”, както и на Института по психология”, заяви шефът на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов.
17-годишният няма криминално минало. Вчера Окръжният съд в Пловдив му е определил най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. “След редукцията на наказанието, на която има право понеже е непълнолетен, законът предвижда от 5 до 12 години затвор”, обясни прокурор Андреева.лупа

Публикувана на
19 Септември 2023 година