Новина от категория България
Архив на публикациите

Никой няма право да протестира в тая държава, освен умнокрасивите

Вижте, има си много прост принцип кога едни протестиращи, блокиращи пътищата, искащи оставка на правителството, изнудващи държавата хора са "Терористи" и кога са "будното, съвестно, гражданско общество".

Кристиян ШКВАРЕК
Ако са от "демократичната общност", то винаги са автентични, съвестни граждани, упражняващи свещеното си право да се опълчат на властта. Никога терористи или нещо подобно.
Ако ще да блокират Орлов Мост или Кресна, да вдигат "Народни въстания" като през 2013-та и 2020-та, да правят окупации, да къртят жълтите павета, да мятат бомбички, да настояват за оставка на правителството, да изнудват - те винаги са, по презумпция, добрата, будна, чиста, гражданска съвест.
Ако друг прави абсолютно същото, каквото те са правили десетки пъти, ситуацията вече е различна. Не е сигурно добър ли е или терорист. Но пък ако се случи друг да го прави, докато точно ТЕ са на власт - това няма как да е нещо различно от тероризъм, от външна намеса, от хибридна война.
Никой няма право да протестира в тази държава, освен умнокрасивите. Никой няма право да се организира, да си брани интересите или да иска оставки. Защото никой не го прави с чистотата, която те носят. С ангелските принципи и божествената легитимност, спусната от Капитал.
А още по-малко има някой право да протестира срещу техен кабинет - това е вече жива форма на престъпление срещу човечеството и трябва да се разследва от международен трибуна. труд

Публикувана на
19 Септември 2023 година