Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Брожение в мрежата за новата Мис България, питат дали е девствена и защо няма гадже

Брожение плъзна и след тазгодишния конкурс „Мис България”. Както е по традиция при избора на най-красива нашенка, социалните мрежи пак се превърнаха в арена за изразяване на недоволство и отправяне даже на язвителни коментари.

Досега бяха свързани предимно с визията на короновата девойка и по-конкретно с естетичните намеси в нея. Тази година случаят е друг. 17-годишната Елизабет Кравец, която спечели короната, беше атакувана по линия на произхода си и националната си принадлежност. До колко е българка новата „Мис България” и сменила ли е името си? – въпросът, който предизвика оживена дискусия тази година.
„Аз съм си българка, просто съм от смесен произход, но си живея тук от много години. Повече от 10 години. Така че българка съм, варненка”, заяви Елизабет Кравец в деня след конкурса. Тя уточни още, че баща й е наполовина израелец, наполовина украинец. Имат роднини в Украйна, с които не са се виждали отдавна.
Въпреки това недоволството в социалните мрежи, свързано с произхода и националната й принадлежност, продължава. Имало неясноти, подклаждани от разнопосочна информация – според някои медии красавицата е родена в Израел, според други - в Украйна. Майка й пък е представена като българка в редица интернет сайтове. В скорошно свое интервю Елизабет каза, че майка й е полуукраинка, полубългарка. Живеели във Варна, защото баща й много харесва морето. В морската столица семейството е вече от близо 10 години. Преди това живели 4 години в Израел, където Елизабет. Установили се там, след като прекарали известно време в Украйна, където е родена. Така излиза, че новата „Мис България” е само една четвърт българка. По-мнителните даже повдигнаха въпрос за гражданството й.
Не само националната принадлежност на младата дама предизвика вълнения, а и името й. Пълна мистерия е защо синеоката красавица е била Елизавета Кравец през 2019 г., когато участва в „Шоуто на Слави”. В интернет могат да се открият доста статии за изявите й в състезания по спортни танци и във всички тя е спомената тъкмо като Елизавета. С това име красавицата печели и интернет вота в конкурса „Мис Варна” през 2019 г. Тогава победителката е Румяна Данаилова, а Кравец е „Мис Интернет Варна”. Тази година, когато печели конкурсите „Мис Варна” и „Мис България”, девойката вече е Елизабет. В инстаграм профила си също е Елизабет, но пък профилът й в тази социална мрежа е от 2021 г. Изглежда тя ползва по-отдавна фейсбук, защото има публикации от 2018 г. Там е споделила и участието си в „Шоуто на Слави”, в което гостува като Елизавета. Става съвсем объркано, като се уточни, че във фейсбук красавицата е Елизабет, но май е внасяла промени по профила си, защото в линка към него е Елизавета Кравец.
Елизавета има още папагал Чико, заек Антон и кобила Замина. Тогава красавицата, която днес е в 12 клас, е представена като ученичка в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна.
Ден след конкурса „Мис България”, девойката сподели в предаването „Здравей, България”, че иска да учи за дерматолог и „нещо, свързано с моден дизайн”. В друго интервю пък изтъква, че иска да продължи образованието си в София и изненадващо – обмисля да се занимава с актьорско майсторство и журналистиката. Все още няма приятел. Всъщност, тя никога не е имала сериозна връзка и според някои дори още е девствена.
Елизабет Кравец ще представи страната на международния конкурс „Мис Планет” през ноември в САЩ. Шансовете й да се окичи със световната титла са огромни

Публикувана на
18 Септември 2023 година