Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Започват „Празници в Стария град“

С концерт на „Мишо Йосифов бенд“ на Античния театър за 12 път стартират традиционните „Празници на Стария град“. Богатата двуседмична програма, която предлага събития посветени на популяризирането на духовното и историческо наследство на Трихълмието, е под знака на 120-ата годишнина от рождението на Златю Бояджиев.
Артисти, музиканти, художници, научни дейци канят пловдивчани на среща във времето и пространството, съхранило богатото-културно-историческо наследство на Старинен Пловдив, формирано вследствие на непрекъснатия живот в града от праисторията до наши дни.
Сред артистичните събития в рамките на форума е изложбата „Топография: От ателието до музея“ на пл. „Римски стадион по повод 120 години от рождението на Златю Бояджиев, изложба на пиана от фонда на ОИ „Старинен Пловдив“ в Къща „Павлити“ след нейната реставрация, изложба плакати на Божидар Икономов по случай 80 години от неговото раждане, Презентация „Хронос и топос в платната на Златю Бояджиев“.
Афишът на Празниците на Стария град включва още Есенен панаир на Занаятите под надслов „Улица на занаятите“ в партньорство с Регионална занаятчийска камара прожекция на филми, среща с дарители, реставратори, детска работилница и др.

Публикувана на
18 Септември 2023 година