Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Бащата на дебеланко плати 20 000 евро, за да играе футбол в трета лига

Обичлив баща плати солидна сума, за да бъде картотекиран 22-годишния му син в третодивизионен отбор в Чехия, съобщи „Република“.Без никакъв футболен опит и тренировки Мартин Подхайски е вече състезател на Усти над Лабе в Северозападна Чехия.
Мартин учи право, работи като чиновник и никога не е играл футбол, освен на FIFA на PlayStation.
Баща му обаче плати половин милион чешки крони, които се равняват на около 20 000 евро, за да бъде момчето му записано в състава на третодивизионния Усти над Лабе. За сравнение – един металург в Прага печели средно по 47 000 крони месечно.
За да погалят егото на младежа от клуба планират да го пуснат да дебютира с бутонки за десетина минути в края на някой вече решен мач. Но дотогава Мартин трябва да сваля килограми и да влезе в що-годе прилична физическа форма, от която в момента е далеч.
Новоизпеченият футболист работи във фирмата „Viagem”, собственост на президента на футболния клуб Премишл Кубан, който разказа как е станал „трансферът“: „Той никога не е играл футбол, освен на FIFA, но каза, че би искал да се разтича и на терена. Тогава баща му се обади, а 500 000 крони не са сума, която срещате всеки ден. Феновете ще го видят на първото домакинство, но ще бъде резерва“.
Кубан е колоритен бизнесмен, който обича подобни рекламни ходове – наскоро той привлече за журналистка Валери Херианова, представителката на Чешката република на Miss Globe през 2021 г.
Към момента 63% от феновете на Усти над Лабе са одобрили удара на Кубан с привличането на Мартин Подхайски.
FK Viagem Ústí nad Labem е пълното име на отбора, коeто от юли тази година включва и името на компанията за недвижими имоти на президента. В момента заема пето място с 10 точки от 6 мача в чешката Bohemian Football League В.телеграф

Публикувана на
15 Септември 2023 година