Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Трендове на сезона, които трябва да знаете

Топлото време настъпи, носейки със себе си по-дълги дни и възможности за развлечения. Толкова много поводи да се облечете шик: ваканции, купони, офис партита... Най-популярните тенденции през този сезон варират от практични (огромни джобове, ефирни материи) до декадентски и забавни (пайети, вдъхновени от "Малката русалка", розетки с всякакви форми и размери). И в сравнение с пролетните тенденции, които клоняха повече към денима и едноцветния стил, този сезон те са много по-пъстри и разнообразни – идеални за вдъхване на нов живот в сегашния ви гардероб.
Какви са трендовете за лято 2023?
• Полу-облечени, полу-съблечени
Кристен Стюарт, Джена Ортега, а защо не и вие. Ако искате да посрещнете този сезон предизвикателно и не мислите да криете тялото си, то със сигурност тюл, дантела и органза са вашите материи. Преценете обаче докъде да сложите границата - достатъчно е само част от тоалета ви да бъде полупрозрачна, за да приковете вниманието.
• Романтичните флорални розетки
Това, което започна като мини-тенденция в началото на пролетта, прерасна в пълен моден тренд точно навреме за лятото. Розетките с цветя се появиха на всичко - от рокли и чокъри до ризи с копчета, бодита и дори цели бански костюми. Почти всяка знаменитост на Met Gala (включително Риана, Джей Ло и Ан Хатауей) бе привлечена от тях. Време е да направите същото и да подобрите своя летен стил. Като говорим за розетки, имаме предвид не просто принтове и елементи - това са съвсем "истински" цветя във всякакви форми, цветове и размери. Достатъчно е да кликнете на https://answear.bg/k/tya/drehi/yaketa/eletsi , за да се убедите, че са актуални във всички сезони и стилове.
• Лавандулова мъгла
Никой сезон не може да се сведе до един цвят, но един нюанс се появява повече от почти всеки друг това лято: лавандула. Съвсем естествено е, като се има предвид, че „дигиталната лавандула“ беше наречена цвят на годината за 2023 г, благодарение на способността ѝ да излъчва усещане за спокойствие в свят, който се чувства все по-забързан. Лилавото на това несравнимо растение е истинска почивка за сетивата и можете да му се доверите всякак: от аксесоар като шал или шапка, до панталон или рокля.
Какво пренасяме от миналите сезони?
Карго панталоните са това, което със сигурност ще бъде в светлината на прожекторите и това лято. Всъщност, те не слизат от подиумите няколко поредни сезона. Този път брандове като Миу Миу и Луи Вюитон поемат щафетата и включват карго елементи в колекциите си. Но за разлика от минали години, този път джобовете са по-скоро акцент, те са добавка към поли, панталони или рокли.
Чарът на карго е в уникалното съчетание на мода и функционалност - освен, че изглеждат добре, тези елементи съвсем реално могат да поберат смартфон и няколко ежедневни лични вещи. Не прекалявайте обаче: прекалено издутите джобове са не само неестетични, те са и неудобни.
Ето още една модна тенденция, която изживява своя ренесанс: бохо стила.
След няколко сезона на заден план, време е отново да извадите плетените елеци и поли, ризите с ресни и панталоните с широк крачол. И разбира се - да преместите вещите си в чантата-торба. Свежестта на ярките естествени материи и натуралните цветове ще бъде основен акцент този сезон.
Мода или удобство?
Друг не по-малко важен акцент в летния аутфит са късите до коляното дамски панталони. Бермудите не трябва да са в гардероба, извадете любимия си чифт и го огледайте. Можете да направите подобрения с пришиване на допълнителен елемент или карго джоб. Или пък да разнообразите с щампа. Бермудите са моден аксесоар, но удобството им е не по-малко важно за вас, за да се чувствате добре на партито край басейна. Не бъдете прекалено консервативни, това е времето на дръзките експерименти.

Публикувана на
22 Юни 2023 година