Новина от категория България
Архив на публикациите

Брат Галев се прибра вкъщи, покоси го инфаркт

Единият от популярните като Братя Галеви – Ангел Христов-Геле, който заедно с Пламен Галев напуснаха страната, след като бяха осъдени за организирана престъпна група, е влязъл в България.
Малко след това е бил покосен от инфаркт, пише struma.bg.
Не е ясно как издирваният с червена бюлетина от Интерпол Геле е минал границата, без да бъде арестуван. По непотвърдена информация той се настанил в имението си в Ресилово, където се почувствал зле и починал от инфаркт
Ангел Христов ще бъде погребан в неделя Опелото ще е в храма "Св. Георги" в Дупница от 13 часа
Братя Галеви избягаха от страната ни през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване.
Ангел Христов е от Сандански, но близките му настоявали да бъде погребан в Дупница, където е прекарал по-голямата част от живота си. През 2014 г. почина майка му Искра, но той не беше на погребението й.
Братя Галеви бяха осъдени за тежки умишлени престъпления - Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване, която е била въоръжена. Двамата обаче избягаха, преди наказанието им да влезе в сила.
Геле беше семеен, съпругата му Емилия, дъщеря им Светослава и синът Георги от години живеят в Лондон. Преди няколко години покойният гангстер стана и дядо за първи път.блиц

Публикувана на
03 Юни 2023 година