Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Майките на момите пощуряха, топ ергенът довечера ще има концерт в Пловдив, кипрят щерките си за Античния театър

В Дома на младоженеца никога не е била такава суматоха, каквато днес е по Главната. Майките на неомъжените пловдивски девойка като пощурели обикалят бутиците. Като невидели купуват потничета и обшити с камъни „Сваровски“ рокли. Държат да са по-къси „Амчи иначе какво как ще види нашата какво бижу е, какви са й изваяни бедрата!“, обясняват на консултант-продавачките.
Динко ПЕТКОВ

Цялата тази препирня е заради втория топ ерген Евгени. Пианистът. Щял довечера да има соло концерт на Античния театър. Билетите са изкупени на фул. Организаторите били принудени да пуснат допълнително количество, но с условието закупилите ги да си носят столчета от къщи. „Ама какво столче, бе! Аз ще дойде с фотьойл, да седне щерката в него, като принцеса да изглежда!“, коментира щастлива майка на мома от Кючука. „Ох боже, дано погледне към моята Цанка, да се влюби в нея от пръв поглед!“, стиска палци надяващата тя да е тъщата на топ ергена госпожа Славка от Бевърли хилс в Марково. „Че той нали вече си избра булка, даваха по телевизора!“, обажда се компетентно нейна съседка. „Избърза момчето, като не е видял нашта, взе си тая!“, отвръща й кандидат-тъщата.
„И тия Стойчеви и те щели да ходят на концерта. Накиприли тяхната Теодора, не я виждат каква постна пица е. Никаква мръвка по нея.Торба с кокали. Като я види топ ергенът ще хукне през глава!“, одумват майки на кандидат-булки на бул. „Дунав“ в Кършияка.
„Мойта се дърпаше. Не искаше да я водим на Античния театър. Малко клющав й идвал. “, дърпала се абитуриентка за женене от ЖР „Тракия“. Като й казали, че щял на концерта да свири парче на Азис, кандисала да дойде.
„Как можете на такова малко място да докарате да свири тази световна знаменитост? За какво ви е Колодрума, че даже и на Колежа можеше да е концертът! Не успяхме да се осигурим билети. Какви ли не връзки ползвахме, даже бяхме на Бачковския манастир, игуменът Сионий да ни чете молитва Евгенчо да хареса моята мома. Ей я, в нейните два стаи се е заключила и реве безутешно, горката!“, тръшка се Марийка Баделемска от Асеновград.
И в Столипиново мърморят възмутено: „Ние какво, като сме от малцинството все на зарар ли да сме! Че и Генчо си е мургав. Ще си пасне с някоя от нашите моми!“.
Сред щастливките, осигурили си билет, е и адвокатка, която е за втори път кандидат-булка. „Първият ми избор беше неудачен. Взех се с един вятърничав. Поет. По цял ден ми четеше стиховете си, посветени на мен. Заприличах на стихосбирка!“, обяснява тя. Уточнявайки, че е закупила за себе си билетите за целия втори ред. Никоя да не е около нея. Така си гарантирала, че ще се открои и топ ергенът даже ще обяви: „А следващият ми Гершуин е за дамата, която е чаровно самотна на втория ред!“
Полицията е на крак. „Това ще е охранителната акция на годината! Повикали сме подкрепление от районното в село Труд. Съставът ще е главно от неомъжени полицайки. Били готови доброволно да охраняват топ ергена!“, взели са мерки от пловдивското МВР.
Очакванията са концертът да продължи чак до обед в неделя. Толкова ще са бисовете.

Публикувана на
03 Юни 2023 година