Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Камера заснела разстрела на Къро и жена му

Жестокото убийство на Красимир Каменов-Къро е заснето на видео от отряда наемници, изпълнил мократа поръчка.
Около 7,30 ч сутринта на 25 май бодигардът Деан Генов се прибрал в къщата, след като закарал трите деца на Каменов на училище. В мига, в който вратите на имението се отворили, за да влезе, убийците изблъскали джипа му с бронирания си микробус, помитайки и входната врата.

От записите на охранителните камери в двора се вижда, че групата е от 9 човека, облечени с фалшиви униформи на ДЕА – американската служба за борба с наркотрафика. Един от нападателите носел камера и жилетка с надпис Press, а друг бил дегизиран като репортер с микрофон. Цялата екзекуция е документирана, вероятно за да бъде показана на поръчителите.
Преди да бъдат ликвидирани с куршуми в тила, Къро, съпругата му, гардът и детегледачката били закопчани, като ръцете на Каменов били вързани със свински опашки, а на останалите трима – с белезници.
Операцията продължила около двайсетина минути. Нито един от съседите не е чул нищо. Разследващите в ЮАР работят по няколко версии - че убийството е поръчано от албанска или сръбска престъпна групировка и е свързано с трафик на дрога.
Според вътрешния министър Иван Демерджиев, поръчителят може и да е българин.
Смята се, че операцията по разстрела е подготвяна поне месец и е струвала около 1,5 милиона долара.блиц

Публикувана на
03 Юни 2023 година