Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Абе, Пейчо, какво стана, а?

Кой за кого е гласувал на последните извънредни избори е тайна. Беше тайна. Днес веднага може да се разбере кои са си пуснали бюлетината за ГЕРБ-СДС или за ПП-ДБ. По походката им. Ходят като прееб…, пардон, като обидени. От тези, за които са дали гласа си. Явно е болезнено, като им гледаме физиономиите.
Динко ПЕТКОВ

„Моята ми се присмива, вика: „Абе, Пейчо, какво стана, а? Нали от ПП-ДБ бяха шушумиги и вагабонти! Обявиха ги за шарлатани. А с тях вече ще си пиете ракийката. Прегърнати, ще се питате взаимно „Ти мен уважаваш ли ма?“, гузен е счетоводителят Пейчо Пейчев, чийто холестерол се повишава, само като види снимка на генерал Атанасов или на Просто Киро.
„Какви ги плямпаше преди изборите, мой човек? ГЕРБ били клика, мафия, 12 години им стигали! Пък точно с тях се взехте. Коя ще е булката, кой ще е младоженецът?“, намила на половинката си адв. Чугунски учителката по физика, чието прозвище в училище е Веска Промяната. Защото възторжено възкликва: „Ей това е Промяната, в класата – да имаш диплома от Харвард, а не свидетелство от алма матер в Надолно Нанагорнище!“
„Не така с бутонките напред! Виж какво е времето – сутрин грее слънце, следобед гръмотевични бури! Да сме отговорни за бъдещето на децата, прав ли съм!“, отвръща и той, теглейки една майна. Не става ясно на променливото време или конкретно на някого.
Айде, тия с „обидената“ походка ще поохкат, ще попъшкат, може и да недоволстват под сурдинка. Бързо ще им мине. Яслата си остава за тях.
Тази на ротационна супа ще я сърбат най-вече 70-те процента любители на брането на гъби точно в изборния ден. И предпочелите на същия ден да си седят на диванчето в хола, гледайки турския сериал. Вече се чува как точно те мърморят, че в държава на правителство от орел, рак и щука не се живее.
Нищо, де, сега по-често ще им пускат по телевизора подстригания с евроатлантическа прическа Манол Пейков. Да пее с медитиращия глас на Кашпировски „Крокодилът Гена“. А тв зрителите ще му припяват: „А нам всьо равно. А нам всьо равно!“-
Как се стигна до ротационната Прегръдка:
1.Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Асен Василев потвърди пред Би Ти Ви, че коалицията няма да промени решението си, че няма да подкрепи кабинет с мандата или участието на ГЕРБ. Той обясни, че е проведено вътрешно проучване, според което две трети от избирателите на двете партии не искат общо правителство с ГЕРБ.
2. Създадохме обединението “ПП-ДБ” с основната идея да поискаме подкрепата на българските граждани, за да можем да съставим правителство и да прекратим модела “Борисов”. Това заяви Атанас Атанасов от “Демократична България” пред БНТ. Той изтъкна, че ГЕРБ работят за това да има политическа нестабилност: „Борисов има план за изтощаване на противника, те имат мощно медийно влияние и разиграват тази история.Целта на ГЕРБ е преди местните избори да няма устойчива власт, за да направи опит Борисов да задържи феодалните владения.“ допълни генералът, който днес стъпва важно, важно, все едно е станал висок 1.90. „На Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня за него е нашата коалиция!“, заяви той пред БиТиВи.
3 "Христо Иванов е цар на задкулисието. Или целта му е само да има служебно правителство, за да даде еднолична власт на Радев, в която той е всичко - и кабинет, и парламент. Нямам никакъв страх от него, той така се е омазал". Това каза Бойко Борисов в свое включване на живо във Фейсбук.“Учуденсъмкак 5 служителки от една фирма даряват по 20 хил. лв. заеднапартия (ДемократичнаБългария)?”, коментиратой въввръзкасъсскандалаоколопирамидата NEXO.
4.Съдът спря делото за клевета, заведено от съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е, че Борисов в момента е депутат и има имунитет.Делото в Софийския районен съд беше заведено през 2022 г. от Кирил Петков във връзка с изказване на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ.
5. „Имаме дълбоко различие с ГЕРБ как да се управлява държавата. Ако се стигне до втори мандат, ще започнем разговори с всички партии. Ще предложим кабинет с ясна програма, в него ще посочим хора, които са и политици, и експерти и могат да свършат реално работата.
Това каза пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Публикувана на
03 Юни 2023 година