Новина от категория България
Архив на публикациите

Показен арест очаква кмета на Варна!?

Белезници съвсем скоро ще щракнат около китките на скандалния варненски кмет Иван Портних. Човекът, който по думите на съгражданите си има най-голяма вина за разрухата в морската ни столица, ще бъде привикан на разпит в Окръжна прокуратура във Варна на 7-ми юни.

Ще му бъде потърсена отговорност за канализационната тръба под Варненското езеро, издават запознати с разследването. Наблюдаващите прокурори трябва да решат дали да отстранят от длъжност Портних докато трае производството.
Преди близо две години институциите във Варна научават за авария на канализационна тръба, която минава през Варненското езеро, но в продължение на цели девет месеца по-късно, милиони кубични метри фекални води вече са в езерото. Повече от година по-късно тръбата беше подменена и мръсната вода спря да се излива в езерото, поне временно. Тогава тръбопроводът обаче не беше закопан под дъното на Варненското езеро, какъвто беше планът. През следващите месеци последваха нови аварии и нови ремонти. В това време още боклуци оцветяваха водата в кафяво за ужас на варненци и гости на града.разкрития

Публикувана на
31 Май 2023 година