Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Шофьор откри мечка в колата си

Черна мечка, оказала се в капан на задната седалка на лека кола, беше освободена от полицаи в САЩ. Служителите на реда действали предпазливо и използвали въже за дистанционно отваряне на вратата на автомобила, за да не попаднат между лапите на животното, предаде Франс прес. След като получили сигнал за бедстващата мечка, служителите от шерифската служба в Уашоу, Невада, трябвало да импровизират.
Животното успяло да се влезе в автомобила, оставен на паркинг. Вероятно е търсило храна, но е попаднало в капан, когато вратата на колата се затворила.
За да го освободи мечката, полицай внимателно завързал въже около дръжката на вратата, се вижда на видеоклип, публикуван в социалните медии в неделя. След като се прикрил, служителят дръпнал въжето, вратата се отворила и мечката веднага избягала в гората.
Очевидно в опит да излезе от превозното средство, мечката е буйствала и седалките на колата били напълно разкъсани.
Черните мечки са най-разпространеният вид в Северна Америка и достигат тегло от 270 кг. Имат силно обоняние, ядат всичко и могат да надушат храна от голямо разстояние, което понякога ги подтиква да общуват с хората, отбелязва АФП.
През пролетта е добре да не забравяте да внимавате за мечки, когато се разхождате на открито, написа в „Туитър“ шерифската служба в окръг Уашоу.
Внимавайте с опаковките от храни, разхладителните храни и напитки и ароматизираните предмети в превозните средства. Избягвайте да оставяте храна в колите. Не хранете мечките!, пише още в съобщението. /телеграф

Публикувана на
31 Май 2023 година