Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Естрадната легенда Йордан Марчинков с 65 лв. пенсия

65 лева месечно е българската пенсия на естрадната легенда Йордан Марчинков. Миналата година певецът и настоящата му съпруга Ася се прибраха у нас след дълги години живот на Канарските острови, където имаха луксозен дом, който продадоха.
Допреди няколко месеца пенсията на естрадния ас била 40 лева. „Сега ми я вдигнаха и е 65 лева. Започнал съм работа 16-годишен, бях добър тенисист и работех на кортовете в Златни пясъци. После по сцените с договор към „Концертна дирекция“. Но аз имам пенсии и от Испания, и от Швеция. Когато попълвах там документите, служителката съвсем сериозно ме попита: „В България на ден ли ви е пенсията“, не можа да повярва, че получавам 20 евро на месец за 30 години трудов стаж“, споделя Марчинков.
Бившият съпруг и дуетен партньор на Стефка Берова казва, че вече се е примирил със смешната сума и няма повече какво да направи. „Ходих с Богдана Карадочева, с Васко Кеца и други колеги търсихме документи в „Концертна дирекция“, но, уви... Знаете историята, не съм единствен. Така че, ако не бях работил навън, не знам какво щях да правя сега“, коментира Марчинков.
Той се чувствал финансово подсигурен само защото с жена му си продали къщата на Канарите, където имотите са много скъпи. Не съжалявали, че се върнали у нас, понеже продължавали често да пътуват до островите, тъй като имали много верни приятели там. „Малко ми липсват топлината и слънцето на Канария, но съм щастлив, за нищо не съжалявам. Е, има разни неща, които ме гнетят“, казва за живота си у нас певецът.
Ежедневието на пенсионер бившият мъж на Стефка Берова разнообразявал с игра на голф и срещи на по кафе с приятели. С екссъпругата си, с която имат дъщеря и внук, не са в много добри отношения, защото тя му била сърдита, че отказал да пее на неин юбилеен концерт преди години. Берова живее заедно с щерка им Косара и внучето си в италианската столица Рим, откъдето почти не се прибира у нас. Нейната пенсия пък е 190 лева месечно, но се води инвалидна, защото Стефка от години страда от тежка форма на диабет. /ретро

Публикувана на
31 Май 2023 година