Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Най-добрите 300 пожарникари дойдоха в Пловдив

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - главен комисар Александър Джартов откри 51- вия Републикански преглед по пожароприложен спорт, чийто домакин тази година е Пловдив.
Състезанието ще е с продължителност от 3 дни - от 31 май до 02 юни и се провежда на лекоатлетически стадион „Пловдив“, като атмосферата в града под тепетата ще бъде нажежена от спортен хъс и професионална конкуренция, а главни действащи лица ще бъдат най-добрите огнеборци от цялата страна.
За купата и призовите места по пожароприложен спорт ще се борят 300 смели мъже - представители на 26 отбора от Регионалните пожарни дирекции в страната. В състезанията ще участват не само мъже, а и жени, юноши и девойки от 12 до 18 години и отбор курсанти от Факултета по ПБЗН при Академията на МВР.
На спортния терен всички те ще покажат своите професионални умения и нива на специализирана оперативна подготовка- групово и индивидуално. Правилата на състезанието са заимствани от ежедневните ситуации, в които огнеборците попадат - преодоляване на препятствия, подобни па тези при истински пожар, гасене на действителен огън, изкачване на учебна кула с щурмова стълба, построяване на шлангови линии и бойно разгръщане от мотопомпа.
Тържествената част по откриването започна под звуците на Представителен духов оркестър на Военновъздушните сили и мажоретките от СУ "Св. Св. Кирил и Методий". Огромна атракция сред гостите - представители на местната власт, директори на Регионални дирекции по ПБЗН от страната, колеги бойци и официални лица, предизвика участието на
единствения порода си Първи гвардейски отряд с деца от ЦДГ „Мая“. Гостоприемен поздрав отправиха и танцьорите от емблематичния фолклорен ансамбъл „Тракия".
Състезанията, които се провеждат ва лекоатлетически стадион "Пловдив" ще продължат до петък и са с вход свободен за зрители и посетители!

Публикувана на
31 Май 2023 година