Новина от категория България
Архив на публикациите

Корнелия зове Бойко да си даде имунитета

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова Бойко Борисов сам да си даде депутатския имунитет и да докаже, че е невинен по обвиненията във връзка с "Барселонагейт". В публикация във Фейсбук Нинова пише, че ако се стигне до гласуване в парламента, БСП ще гласуват "за" свалянето на имунитета на лидера на ГЕРБ. Ето и цялата публикация на соцлидерката:
"Борисов да си даде сам имунитета. Щом твърди, че е невинен, да го докаже в един прозрачен съдебен процес. Ако не се откаже сам от имунитета си, означава, че страхливо се крие от правосъдие.
При положение, че се стигне до гласуване, ние ще гласуваме за свалянето му. Интересно е как биха гласували коалиционните му партньори от ПП и ДБ.
Тези, които го арестуваха незаконно, днес го спасяват от законна процедура за търсене на отговорност. Тези, които до вчера издигаха като знаме борбата с корупцията, днес я прикриват с парламентарни хватки.
Лицемерие, страх и алчност за власт. Коалиция на омертата."
Преди повече от 10 години по време на словесен дуел в парламента лидерът на Корнелия Нинова хвърли ръкавица на Бойко Борисов с думите: "Що не излезете отвън да се разберем като мъже, да се върнем и да започнем да работим сериозно". /лупа

Публикувана на
31 Май 2023 година