Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Очаквайте сензационни публикации на „Пловдивмедия“, в момента ги одобряват от посолства

Електронният ни всекидневник е известен на читателите със сензационните си журналистически разследвания. Признаваме, че напоследък пускаме публикации ала-бала, дъра-бъра за какъв е бил ланският сняг. Причината не е, че сме изменили на редакционната политика. Подготвили сме дълга поредица от разтърстващи статии. Предстои да ги пуснем. В момента се одобряват от някои посолства.
Динко ПЕТКОВ

Първи успяхме да разкрием, че валчест пловдивски депутат-евроатлантик истимаро отглежда стръвни мравки. Той е известен с акциите за събиране на пари, с които купува това-онова за закъсалите украинци. Професионалният клоун Зеленски – европейско-задокеанският щит и меч срещу агресивна Русия, се тръшка, че най-нужна му е въоръжена помощ. България в това отношение още се тутка. Стискаме си снарядите, самолетите и танковете. Вярно, не са кой знае колко. Малко ще са да ги пратим безвъзмездно, но пък ще се отчете, че е от сърце.
Пловдивският комик Зеленски, обаче, съвсем не е туткав. Захванал се е, засега секретно, да обучава въпросните стръвни мравки. Развъжда ги в родопската си вила. Известно е, че тези пълзящи хайванчета могат да носят на гърба си тежест, превишаваща няколко пъти собственото им тегло. Затова той ги тренира да пренасят върху себе си… бомби и гранати. Целта е да ги пращат сред военните руски формирования, където да пуснат изненадващо товара си. По свои канали „Пловдимедия“ узна, че обучението им е на последния етап. Доучват стръвните мравки, достигнали вече мястото за взривяване, с езичетата си да дръпнат фитила на бомбата или гранатата. Публикацията ни за тези стръвни мравки е готова за печат. Остава само да бъде одобрена от едно от посолствата.
Всяка себеуважаваща се държава има тайни контраразузнавачи. Във филмите и романите ги наричат шпиони. У нас в момента все още тече тяхната подмяна. Агентите тип Щирлиц се заменят с тип Агент 007. Инструктираните да подкопават кръвожадния капиталъм, създавайки условия в съответната страна за внедряване на развития социализъм, групово ги пенсионират. Мнозина от тях мърморят: „Такава мижава пенсия ли заслужих, след като цял живот бях на тръни в гнездото на врага да не ме разкрият, а?“, роптаят те.
А новите агенти под носа ти да се появат, няма да ги усетиш, така ги подготвят. Един от тях, например, репетира от години да е под прикритие като продавач на разносна стока в Капана в Пловдив. Миловиден, невзрачен, с вид на окайник. А всъщност е супермен. Джеймс Бонд отвсякъде.
Или другата разработка за бъдещ внедрен агент, провеждана отново под тепетата. Пред обществото се представя за чешит, с хоби да събира автографи. На никой няма да му дойде и на ум, че всъщност това е бг. топ контраразузнавач. След като завърши подготовката му, пускат го, да речем, в Москва. Иска си автограф от Путин, да кажем. С едната ръка му подава химикалката и тетрадката да си сложи парафа, а с другата тайно бърка в джоба му, ако е навън, или в чекмеджето му, ако е в Кремъл. И се докопва до секретната информация. Сензационният материал за него е подготвен. Ще го пуснем след като бъде съгласуван с посолствата.
„Пловдивмедия“ се добра до пълния списък на тези бъдещи агенти под прикритие, които скоро предстои да бъдат дислоцирани където е предвидено. Тъй като все пак това е строга държавна тайна, ще публикуваме журналистическото си разкритие едва след като списъка с новите ни контраразузнавачи получи одобрението на посолствата.
Предстоят пълни смени във всички сектори. Ще махат шефове на болници, които взимат безбожни заплати, а техните пациенти се чувстват като на заколение. Ще подменят до един търговците, които ни пробутват залежали продукти и ни удрят в кантара. Ще махат кондукторите в градския транспорт, които ни псуват и ругаят, ако сме с карти и не си купуваме и билетчета и роптаем, че ще се задушим в автобусите. Ще подменят кметове и общинари, които пускат обществени поръчки с комисионни за тях, правят ударно първи копки, а след това си клатят краката. За всички тях „Пловдивмедия“ е извършила своите журналистически разследвания. Очаква подмените да бъдат одобрени от посолствата.
Хората у нас все недоволстват, че се мотаят да ни приемат в Шенген, имаме сякаш черен печат за еврозоната, най-бедните сме в Европа, макар и вече по-богати от някои африкански племена и племенни групи в амазонската джунгла, сред страните с най-много болни и умиращи сме. Кога всичко това ще се промени във възходяща степен, има предвидени конкретни дати. Очаква се само политиците да успеят да съставят редовно правителство на ротационен принцип, за да бъдат обнародвани. „Пловдивмедия“ разбира, че читателите му нямат толкова търпение да ходят за 6-ти, 7-ми и кой знае още колко пъти на избори, докато падне служебното правителство и се състави редовно. Готови сме моментално да разкрием датите, с които единствено нашата медия разполага кога влизаме в Шенген, денят в който ни приемат в еврозоната и какви европейски заплати и какво антлантическо здравеопазване ще има и у нас. Получим ли одобрението за това на меродавните посолства, още на същия ден ще ги узнаете и вие. Споко.

Публикувана на
31 Май 2023 година