Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

23-годишната Симона разчита само на добри хора, за да се излекува

Симона Тозлукова е на 23 години. Тези, които я познават, знаят през какви премеждия е преминала и колко е жизнерадостна.

Катя КАЗАКОВА
През 2003 и 2007 година претърпява операции по отстраняването на тумор в гръбначния мозък. Последната интервенция е извършена в италианска клиника. Операцията била успешна, но въпреки това, тя не се разминала с някои увреждания.
Не може да се придвижвам самостоятелно, спастична квадрипареза, липса на чувствителност по някои части на ръцете, сирингомиелия и сколиоза. През февруари тази година, след контролно МРТ изследване, е доказан рецидив на интрамедуларна туморна формация.
Девойката признава: „Сами разбирате какъв ужас е това отново за мен и моето семейство.Състоянието ми не позволява отлагане във времето. Тази причина ни доведе до решението отново да се лекувам в Италия. Сумата, която ми е нужна за лечението е непосилна за нас. Знам колко много хора се нуждаят от подкрепа, но и знам колко добродетели има!“.
Симона моли за помощ. Без нея няма да успее да извърви трудния път, който й предстои.
"Мони е едно добро, борбено и лъчезарно, младо момиче. Нейното детство беше различно, докато връстниците й играеха навън, тя само ги наблюдаваше, защото не можеше да играе наравно с тях. Но все пак, аз се надявам за едно светло бъдеще, надявам се, че ще срещне сродната си душа, ще създаде семейство и ще има нормален начин на живот. Въпреки всички трудности, през които е преминала и продължава да преминава, не губи вяра и продължава с усмивка да се бори за мечтите си", разказва майка ѝ.
За тези, които искат да помогнат:
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG41BUIN95611000707352
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Симона Тозлукова

Публикувана на
26 Май 2023 година