Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Няма интерес към къщата на мустак №1

Отписал съм имота, не искам да си тровя нервите, категоричен е мустак №1 на републиката. Никой не иска да купи къщата за гости на чалга звездата Милко Калайджиев, научи "България Днес".
Имотът му в свиленградското село Мезек беше конфискуван за дългове и пуснат за продажба от Националната агенция по приходите (НАП), но заради мижав интерес търгът пропада. Тайното наддаване за луксозната двуетажна сграда на изпълнителя на "Я елате, пиленца, при батко" беше насрочено за 15 май, а стартовата цена за къщата бе 600 000 лв.
"Продажбата на имот и къща за гости за алтернативен селски туризъм в село Мезек, обявен чрез търг с тайно наддаване по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс за дата 15 май 2023 г., от публичен изпълнител при Териториална дирекция на НАП-Пловдив, офис Хасково, не е реализирана. Причината за това е липсата на постъпили предложения за участие в търга до обявения краен срок за подаването им, а именно 5 май 2023 г.", съобщи за "България Днес" Диана Пусалска, експерт комуникации от данъчната агенция под тепетата.
В края на 2019 г. беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд "Земеделие" на всички обекти, които са направени с европари по програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година. Вследствие на тази проверка беше обявено, че Калайджиев също трябва да върне около 304 000 лева за неизпълнение на бизнес плана. След като Милко отказал да даде парите, имотът му бил иззет.
Певецът разказа пред медията ни, че е изморен от разправии с държавни институции и няма сили да води повече дела срещу тях.

Публикувана на
25 Май 2023 година