Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов посред нощ: Тъпанари, пияници, розови кристали, парапети!

В България има корупция. Нашият министър-председател, като служебен министър на икономиката, наруши Конституцията, няма никаква отговорност. Изнасяше се класифицирана информация - няма никаква отговорност. Изнесоха се над 5 млрд. за Путин през "Лукойл", а имаме информация, че Асен Василев е бил в централата им, няма никакъв контрол. Незаконни арести, незаконен арест е престъпление. Това заяви пред BG VOICE лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
По думите му най-големият проблем на българите е обедняването.
"ПП-тата обогатиха Путин с милиарди през посредниците и през посредниците в газа и източиха джоба на българите с по 1 лв. за всеки литър бензин и дизел, оттам дойде инфлацията", отсече бившият премиер.
"Фактите са, че при нас инфлацията беше 2%, при тях 40%", отбеляза гневно той.
"Тонът не е ожесточен. Това е най-лесната кампания, която сме водили. Всяка седмица се теглиха милиарди заеми на високи лихви. Вдигахме пенсиите, без да имаме повишена събираемост", продължи Борисов.
"Мога да се разбера с всеки. След 2 април политиците трябва да проявят мъдрост", призова той.
"Единственото стабилно управление на България в следващите години и то, защитавайки демокрацията, е ГЕРБ - ПП-ДБ - ДПС и не знам кой друг ще влезе. Дори само и ГЕРБ и ПП-ДБ са достатъчни за управление.
"Главният прокурор трябва да има някой, който да го контролира и това трябва да залегне в закона. Та тези съдебната им реформа беше единствено Бойко Рашков да бъде шеф на КПКОНПИ", изрази мнение Борисов.
По думите му би трябвало с Кирил Петков и Асен Василев да се видят в някоя килия, за да видят как е.
На въпрос иска ли да стане депутат, за да има имунитет, той ядосано заяви, че заради такива тъпанари няма да е депутат.
"Аз нарочно не станах депутат предишните парламенти и обяснявах, че не ставам, за да нямам имунитет, за да може Кирил Петков да дойде да ме арестува пред децата ми, заедно с Лена, да си направят кефа, тези пияници, розови кристали, парапети, стаи за гости...", разгневи се той. "Тогава няма да ставам депутат, за да могат пак да дойдат да ме арестуват", отсече той.
Борисов заяви категорично "не" на въпрос възможна ли е партия ГЕРБ без него. „Бил съм три пъти премиер, мога да бъда и четвърти, но най-успешното си място в момента виждам като председател на партия, която може да помогне за съставянето на стабилно правителство“.
На въпрос от какво се страхува, той заяви, че единственият му страх е от Бог. "Единственото, за което ме е страх, е за здравето", добави той. /блиц

Публикувана на
26 Март 2023 година